avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Legea nr.506/2004 privind prelucrarea datelor cu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Legea nr.506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal ºi protecþia vieþii private în sectorul comunicaþiilor electronice

Tot citesc aceasta lege din care nu reusesc sa inteleg ce drepturi am eu ca abonat al unei retele de telefonie.. in cazul de fata VODAFONE
Deci sunt un abaonat cu o vechime de 18 ani a retelei.
De ceva timp sunt apelata cu" numar privat".Acest "numar privat" stie detalii despre viata mea particulara,dar eu nu il pot indentifica dupa voce.Am cerut retelei mobile ca sa-mi spuna de cine am fost apelata.. mi s-a raspuns ca se incalca legea 506/2004 si ca va fi necesar sa ma adresez politiei printr-o sesizare.Ok dar si la politie mi s-a prezentat o serie de alti factori care ar duce la "dezvaluirea numarului privat care ma apeleaza"si care in situatia de fata.. ma chiar deranjeaza.
Exista o posibilitate de indentificare a celui care ma apeleaza?? a celui care ma deranjeaza in ore tarzii in noapte sau in timpul oreleor de program la serviciu??
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:11, 19 Februarie 2012
Faceti plangere la Politie este singura solutie,sau spuneti-i persoanei care va deranjeaza ca deja telefonul este urmarit si ca va trebui sa se prezinte la Politie.Este clar ca este vorba de un telefon cu abonament al unei persoane care nu vrea sa stie ca este ea.Este din sfera dvs de cunostiinte.Daca va veti gandi mai bine s-ar putea sa va dati singur seama,o relatie intrerupta brusc care a creeat o anume tulburare,cineva care vrea sa va sicaneze pentru alte motive.Analizati si veti gasi cine si de ce.
Deci numai in acest fel suntem protejati de lege cei apelati.. sa apelam la politie.. .Nu consider ca este legal sa fiu"terorizata de cate ori suna telefonul gandindu-ma la cine ar putea fi.. dar in fine.. vodaone spune ca aceasta situatie o regelmenteza numai politia.. iar politia... ca cei de la vodafone numaiin caz de "situatii exceptionale"pot dezavalui de catre cine sunt apelata....Citesc si tot citesc aceasta lege.. dar nu reusesc sa inteleg nimic.. decat ca cei ce apeleaza sunt protejati prin lege.. sa o faca asa cum vor!
Este complicata si problema cu politia deoarece nu avem incriminata infractiunea de hartuire si nu prea vad ca politia sa va poata ajuta efectiv.

Cred ca in civil ar trebui sa va judecati cu compania de telefonie mobila si sa incercati sa aflati cine este persoana.
Va fi insa foarte greu si in civil...

In plus, nu este exclus sa fie vorba de o cartela si nu de un abaonament, caz in care nu veti afla nimic...deoarece nu veti afla cine este persoana...
imi cer scuze, nu doresc sub nici o forma sa fiu considerat ca, nepoliticos, dar, mai in clar, "si f... si cu banii luati" iar legea, legea il apara pe "infractorul" care ma sacaie la telefon iar eu, cel "sacait" sunt de fapt cel lipsit de aparare si atunci, nu trebuie sa te intrebi : ce idioti au promovat si adoptat o astfel de lege ?, de ce platim astfel de idioti sa "produca" astfel de legi care il apara pe infractor si o abandoneaza pe victima ?, grele intrebari dar, pe care trebuie sa le punem celor care vin "smeriti cateva zile pentru voturi" ca apoi sa produca legi "catastrofale" si impotriva intereselor celor care ii sustin? , concluzia, este usor de tras ...
Din pacate aveti dreptate...

Nu exista o protectie efectiva in clipa de fata.
Doar in civil se poate si instantele cred ca sunt refractare daca nu primesc motivatii foarte bine argumentate sub aspect de fapt si sub aspect juridic.
In noul cod penal va exista o protectie pentru hartuire dar...nu se stie cand va intra in vigoare.
Exista anumite presupuneri dar nimic sigur...
Ultima modificare: Duminică, 12 Februarie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Amenintari tel cu nr privat angelrain angelrain primesc telefoane cu numar privat des in care sunt injurata si amenintata.se poate afla cine este cel care ma suna?numarul nu mi-l pot schimba pentru ca este ... (vezi toată discuția)
Cum fac o plangere penala impotriva unei persoane fizice? Nicoleta Alexandru Nicoleta Alexandru Buna ziua Persoana in cauza (o vecina) mi-a furat cartela SIM de Vodafone si a vorbit de pe ea cateva luni de zile. Eu avand doua, o pastram numai pentru ... (vezi toată discuția)
Numar privat gnr gnr de ceva timp ma tot suna un numar privat in fiecare zi dar nu spune nimic.pot afla de la firma de telefonie mobila cine a sunat?sau unde ma pot interesa?va ... (vezi toată discuția)