avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum fac o plangere penala impotriva unei persoane ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum fac o plangere penala impotriva unei persoane fizice?

Buna ziua
Persoana in cauza (o vecina) mi-a furat cartela SIM de Vodafone si a vorbit de pe ea cateva luni de zile. Eu avand doua, o pastram numai pentru cazuri de urgenta pe aceea. Am facturile detaliate de la Vodafone. Cum pot face o plangere penala impotriva ei pentru a-mi recupera banii pe care i-am platit pentru conversatiile ei?
Din pacate, nu sunt sigura ce fel de dovezi ar fi necesare. Eu pot povesti faptele si sa aduc facturile ca dovada. Cartela SIM a fost distrusa de ceva vreme.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:27, 6 Mai 2010
In baza probelor temeinice ,puteti contacta avocat in vederea redactarii actiunii .
In calitatea de titular al cartelei telefonice,puteti solicita oficial operatorului de telefonie ,sa va puna la dispozitie desfasuratorul convorbirilor aferent perioada in cauza
Nu prea aveti cum sa dovediti ca vecina a vorbit de pe cartela dvs. si nu dvs.
Doar in cazul in care pe desfasuratorul convorbirilor apar doar numere de telefon apelate , la care sa fi raspuns doar rudele sau cunostintele acesteia, si nu cei din agenda dvs. Este greu de dovedit acest lucru. Cred ca ar fi mai bine sa platiti factura, pana nu intervin penalitatile de intarziere.

Daca ii faceti plangere la politie si nu veti reusi sa dovediti ca ea a furat cartela ,s -ar putea intoarce ea impotriva dvs, cu o plangere. Aveti mare grije . Daca aveti dovezi certe, este cu totul altceva.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Mai 2010
ContSters122901, utilizator
daca inteleg eu bine, vecina dvs. a furat cartela pe care o tineati acasa? In cazul acesta formulati o plangere pentru savarsirea infractiunii de furt, pe care o puteti inregistra la Politie sau Parchet! Daca e mica probabilitatea de a obtine o solutie favorabila, in acest fel poate o speriati pe vecina si aceasta vă va achita contravaloarea facturilor!
Da, o plangere penala este relativ simplu de conceput. Desrieti situatia de fapt in amanunt, faceti o posibila incadrare juridica (furt), va semnati si depuneti plangerea cu viza.
Problema se pune daca aveti sau nu mijloace de proba pentru a va sustine respectiva plangere. Declaratiile dvs si facturile nu sunt suficiente pentru a rasturna prezumtia de nevinovatiei a vecinei. Mai trebuie sa aduceti cateva elemente in plus din care sa reiasa ca nu dvs ati efectuat apelurile in perioada respectiva si ca simul era in posesia vecinei.
Oricum, apreciez si eu ca este bine sa depuneti totusi sesizarea, pentru ca o vizita la politie s-ar putea sa o aduca putin la realitate pe "distinsa doamna" de pe acelasi palier:) Cine stie, daca isi recunoaste fapta lucrurile pot lua o intorsatura noua!
Succes!

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Multumesc frumos pentru raspunsuri. Voi analiza desfasuratorul si voi depune plangerea. Sper sa gasesc dovezi cat mai concrete cu ajutorul numerelor apelate.

Alte discuții în legătură

Penalitati la factura telefonica victor51 victor51 Mi-a fost furat telefonul mobil,am anuntat acest lucru pentru a mi se bloca cartela,iar cind am primit alta cartela am intrebat daca mi-a fost folosit ... (vezi toată discuția)
Pierdut sim telefon silviu35 silviu35 AM pierdut un sim de tel de abonament si pina lam cautat nu lam gasit,am anuntat sa mil intrerupa si cel care la gasit a vb in contul meu poate fii tras la ... (vezi toată discuția)
Blocare sim cosmote de catre o persoana necunoscuta Bogdan88 Bogdan88 Buna ziua. Ieri mi-a fost blocata cartela de Cosmote desi eu nu am solicitat acest lucru. Am sunat la relatii cu clienti sa intreb ce se intampla de nu pot ... (vezi toată discuția)