avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Blocare sim Cosmote de catre o persoana necunoscuta
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Blocare sim Cosmote de catre o persoana necunoscuta

Buna ziua. Ieri mi-a fost blocata cartela de Cosmote desi eu nu am solicitat acest lucru. Am sunat la relatii cu clienti sa intreb ce se intampla de nu pot efectua apeluri, si mi s-a spus ca sim-ul este blocat de catre cineva care pretinde ca i-a fost furat. Se pare ca acea persoana a stiut ceva informatii despre cartela ( cand am incarcat, de cat timp o am .. cu aproximatie ). I-am explicat doamnei de acolo ca este cartela mea si ca o folosesc de aproximativ 1 an, acum 2 zile am efectuat ultima reincarcare. Nu a vrut sa discute cu mine pe motiv ca nu se poate face nimic deoarece este blocata de catre acea persoana. Stiu absoult tot despre cartela, am mesajele cu data si ora la care au fost efectuate ultimele 5 reincarcari ( 5 luni ), data si ora activarii cartelei, etc. Ce pot sa fac in aceasta situatie ? Sa-mi iau un avocat si sa-i dau in judecata, sa depun declaratie la politie pt furt de identitate, sa pun o reclamatie la OPC ? Va rog ajutati-ma.
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 22:34, 9 Decembrie 2010
Pentru a putea reprezentantii operatorului de telefonie mobila sa restrictioneze accesul la acea cartela, trebuie sa o faca in baza documentelor primite de proprietarul cartelei la data cumpararii.
Daca persoana care a solicitat restrictionarea are documentele de cumparare, ( cartela cu codul PUK ) atunci dvs. nu puteti face dovada ca sunteti proprietarul acelei cartele chiar daca ati efectuat unele incarcari si o utilizati de ceva timp.
Mi s-a spus de catre operator ca persoana respectiva care a reclamat furtul cartelei i-a spus cu APROXIMATIE data ultimei reincarcari si data activarii cartelei, ceva de genu " am cartela de aproximativ 1 an -/+ 2 luni, si am incarcat-o cam acum 2-3 zile ". Blocarea a fost facuta telefonic nu a fost prezentat nici-un document. Eu stiu exact data si ora reincarcarii, de unde s-a efectual + ca am scos din telefon reincarcarile pe lunile trecute cu data si ora + data si ora exacta a activari cartelei. Am sunat acum 10 minute din nou si acelasi raspuns desi le-am spus ca stiu exact datele despre cartela - data + ora. Ma gandesc sa fac o sesizare la opc + politie si sa-mi iau un avocat sa-i dau in judecata
LA OPC nu puteti face reclamatie daca nu aveti documentele doveditoare amintite de mine ( bon fiscal ).
Tind sa cred ca operatorul de telefonie mobila avea nevoie de acel numar de telefon si v-a spus dvs. ca a fost solicitata blocarea de catre cineva.
Ca sa ma credeti incarcati cartela cuiva si dupa o luna va duceti la operatorul de telefonie mobila si ii ziceti sa o restrictioneze ca aveti datele cand ati efectuat ultima reincarcare ( Ia sa vedeti o mai restrictioneaza ? )
Se poate sa fie si asa. Eu nu am de gand sa las treaba asta asa, vin sarbatorile am prieteni in tara, strainatate, familie care nu au cum sa mai ia legatura cu mine acum. M-au furat pe fata, imediat dupa ce am reincarcat mi-au si blocat-o, nu este posibil asa ceva, nu vor sa-mi dea informatii, nimic. Daca persoana respectiva care a sunat a blocat cartela cu niste informatii aproximative, eu de ce nu mi-as putea debloca cartela cu informatiile exacte? La politie pot sa pun plangere? Impotriva celui care mi-a blocat cartela ? Se poate dovedi foarte usor ca este cartela mea, am 100 prieteni care pot confirma numarul meu de telefon.
Puteti depune o plangere la politie.
Se poate vedea numerele formate de dvs. catre prieteni pe aceasta perioada cat ati detinut aceasta cartela si mai mult de atat.

Alte discuții în legătură

Fara sanse in fata unei fraude in telefonie mobila ranyabv ranyabv Buna ziua. In luna iulie a acestui an persoane necunoscute mie si-au incarcat 2 cartele pre-pay folosindu-se de contul meu intr-o retea de telefonie mobila (cu ... (vezi toată discuția)
Furat prin reancarcare sms de un fals operator de telefonie valhal valhal am fost pacalit de un fals operator de telefonie mobila, caruia i am reincarcat cu 3 sms uri doua cartele de la aceeasi retea de telefonie. valoarea cu care am ... (vezi toată discuția)
Sms-uri jignitoare romanik romanik Fiica mea primeste de 2 zile, zeci de SMS-uri porcoase, scuzati-mi termenul, dar nu-mi pot imagina ce minte bolnava pot avea unii. Nu avem nicio banuiala,mai ... (vezi toată discuția)