am fost pacalit de un fals operator de telefonie mobila, caruia i am reincarcat cu 3 sms uri doua cartele de la aceeasi retea de telefonie. valoarea cu care am incarcat de 45 euro. dupa vreo luna m am prins de pacaleala, cei de la reteaua de telefonie au acceptat ca a fost furt si au blocat cele 2 cartele , dar vor sa imi dea cei 24 euro gasiti pe cartele prin incarcarea unei cartele.
eu nu am nevoie sa incarc o noua cartela , alti 5 euro dati degeaba, iar mie mi ar folosi macar bagati in contul de abonament de pe care am incarcat din prostia mea.
modalitatea prin care am incarcatcartele a fost in urma dicatarii de catre falsul operator a unor numere lungi si coduri de pe mobilul meu.
e adevarat ca e prostia mea la mijloc, dar cand se detecteaza un furt, nu e corect ca banii aceia , cei 24 de euro cat s au mai gasit, sa mi i dea direct in contul de abonament sau lichizi, fara ca eu sa imi iau o noua cartela pe care s o incarc degeaba cu acei 24 de euro?
operatorul de telefonie mobila nu vrea decat prin reaincarcare de cartela , sa mi dea acei euro. dar oare nu exista o lege care atunci cand se dovedeste un frut sa se restituie banii? eu inteleg ca operatorului de telefonie nu i convine asta.
Din pacate....nu este vorba de furt in acest caz....ci mai repede de inselaciune.
Si de unde sa stie operatorul de telefonie mobila ca acei euro gasiti pe cartelele reincarcate sunt de la dvs. Cu siguranta acele persoane au tras teapa la mai multi.
Pentru cineva care nu lucreaza in domeniul justitiei, furt sau inselaciune e cam acelasi lucru, efectul e ca sub o forma sau alta am fost deposedat de 45 euro.
Cunoscand faptul ca se pot inregistra toate discutiile (dupa parerea mea aceasta oricum deja se face) e foarte simplu ca sa se revada discutia cu mine si acel tip si atunci e clara situatia.
De altfel dupa sesizare cei de la vodafone mi au zis ca au blocat cele 2 cartele si au gasit doar 24 euro pe care mi-i dau pe o cartela. Deci ei sunt convinsi ca a fost un furt daca au luat aceasta atitudine fata de cele 2 cartele.
Intrebarea era : daca se constata acest furt sau inselaciune, operatorul de telefonie mobila nu ar fi bine sa mi i restituie asa cum vreau eu ?
Adica e ca la orice furt sau inselaciune, banii se urmareste a se returna celui pagubit. In acest moment practic operatorul impune ca eu sa incarc o cartela de care eu nu am nevoie.
Tot ce stiu e ca tehnologia sa l prinda pe inselator este pusa la punct. Doar ca nici politia, nici vodafone nu au intersesul s-o faca.
Si atunci apare intrebarea legitima : eu de ce sunt platitor de taxe , impozite la salariu, la casa si la alte chestii , daca institutiile abilitate nu o fac ?