avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... fara sanse in fata unei fraude in telefonie mobila
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

fara sanse in fata unei fraude in telefonie mobila

Buna ziua. In luna iulie a acestui an persoane necunoscute mie si-au incarcat 2 cartele pre-pay folosindu-se de contul meu intr-o retea de telefonie mobila (cu sume frumusele). Plata acestora mi-a revenit in factura personala (eu avand abonament). Mentionez ca NU am divulgat nici o parola personala de mail sau alte conturi! Din momentul in care am fost anuntata prin sms de incarcarea acestor cartele am anuntat firma (de telef) de nevinovatia mea. Intelegere 0!#-o Am denuntat la politie. ASTEPT raspuns. Am ajuns la OPC...nu este problema lor, fiind vorba de frauda #-o. Am incercat la firma respectiva sa suspende plata facturii respective (pe suma in cauza) pana la raspunsul politiei. Mi-au recomandat sa-mi esalonez plata si sa astept eu raspunsul politiei ! (stiu ei de ce). Intrebarea mea este: pot sa-mi reziliez contractul la ei (mai am 1 an si 5 luni) fara a plati taxa de reziliere? Am motive intemeiate sa-i suspectez pe ei de spargerea PAROLELOR...dar fara dovezi....PLATIM.....la toti smecherii..
Cel mai recent răspuns: ranyabv , utilizator 10:22, 11 Septembrie 2012
Ca cineva sa incarce cartele prepay, folosind abonamentul personal al dvs, nu ii trebuia decat telefonul dvs, cartela dvs Sim, aceste reancarcari nu se fac pe email sau alte conturi. Parola de obicei este seria buletinului sau data de nastere, posibil cineva cunoscut dvs sa fi umblat. Mergeti si scoateti listing la aceste operatiuni, dovada care o depuneti la firma de telefonie unde sunteti abonata, unde este bine sa mentionati ca ii suspectati pe salariatii lor, spuneti ca veti anunta in presa cum au procedat cu dvs, chiar mergeti la un ziar local, pe urma aratati-le anuntul dat, trebuie sa isi rezolve problema nu sa va trimita la politie. Ca sa reziliati contractul trebuie sa platiti si reincarcarile impostorului plus valoarea abonamentului pt un an si cinci luni.

Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Septembrie 2012
Ares-3, moderator
Va multumesc pt raspuns...dar nu aveti dreptate in privinta reincarcarii cartelelor pre-pay. Acestea se pot reincarca daca ai cont (ex: la Orange...contul meu). Poti reincarca cu minute sau cu o suma in euro. Pt plata ai mai multe optiuni printre care este si cea de a plati la factura (nu le trebuie cartela sau telefon la smecherasi). Eu am primit raspuns de la politie si anume ca au trimis dosarul la DIICOT. Poate am noroc si ii mai scutura cineva pe acesti nesimtiti....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare facturi reincarcare telefon (fara abonament) groovejet groovejet - Daca o I.I. neplatitoare de TVA nu doreste sa incheie un contract de telefonie mobila, dar foloseste totusi telefon printr-un serviciul PrePay, poate deconta ... (vezi toată discuția)
Blocare sim cosmote de catre o persoana necunoscuta Bogdan88 Bogdan88 Buna ziua. Ieri mi-a fost blocata cartela de Cosmote desi eu nu am solicitat acest lucru. Am sunat la relatii cu clienti sa intreb ce se intampla de nu pot ... (vezi toată discuția)
Abonament cumparat martzianu martzianu Buna ziua. Am si eu o intrebare.... Zilele trecute, am cumparat un abonament vodafone de la un bisnitar (poti vb pana se inchide) Se poarta in ziua de ... (vezi toată discuția)