avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Act adjudecare licitatie bunuri imobile
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Act adjudecare licitatie bunuri imobile

Buna ziua.Am achizitionat in 2008 o cladire in urma licitatiei organizate de un lichidator.Am castigat licitatia,am platit intreaga suma la care s-a adjudecat imobilul si in urma acestei proceduri am intocmit un contract de vanzare cumparare de la lichidator,un proces verbal de deschidere a ofertelor si adjudecarea catre societatea noastra si un proces verbal de punere in posesie a bunului.Lichidatorul ne-a specificat ca exista cadastru si ca nu mai este necesar a se autentifica contractul la notar deoarece nu mai este obligatoriu.Problema este ca , in incercarea de a intocmi cartea funciara la Oficiul de Cadastru,acesta ne-a respins adjudecarea intocmita motivand ca trebuia sa se incheie un act de adjudecare separat in acest sens.Lichidatorul spune ca s-au intocmit corect si totusi Oficiul nu accepta sub nici o forma documentele noastre.Am rugamintea sa imi specificati ce inseamna acest act de adjudecare,adica daca este un alt format tip obligatoriu si ce ne ramane noua de facut pentru realizarea documentelor pentru eliberarea Cartii Funciare.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: simonia80 , utilizator 17:26, 6 Aprilie 2012
Atunci cand un imobil se dobandeste prin licitatie , actul de proprietate al adjudecatarului este Actul de adjudecare in care se vor mentiona toate datele cu privire la organul de executare,procesul-verbal de licitatie, numele debitorului si adjudecatarului, pretul la care s-a vandut imobilul, alte drepturi de uzufruct daca e cazul, datele imobilului vandut, si mentiunea ca Actul de adjudecare este titlu de proprietate si ca poate fi inscris in Cartea funciara precum si a faptului ca ,pentru adjudecatar , constituie titlu executoriu impotriva debitorului , semnatura si stampila organului de executare , semnatura adjudecatarului (vezi disp.art. 516 Cod procedura civila.
Multumesc..sa inteleg ca trebuie mers la lichidator si explicat aceste lucruri astfel incat sa intocmeasca in mod corect acest act.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actul de adjudecare ionica99 ionica99 Am participat de curand la o licitatie pentru un apartament care a fost scos la licitatie pentru neplata datoriilor catre asociatia de proprietari in urma unei ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de adjudecare in ncc da dreptul la executor sa evacueze fara proces? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Exista text de lege care sa ii confere acest drept executorului judecatoresc? Ipoteza este ca dupa adjudecare fostii proprietari nu vor sa paraseasca imobilul ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil vandut prin executor judecatoresc (nu executare silita) luciantiseanu luciantiseanu Buna seara! Intentionez sa achizionez un imobil care se vinde de catre un executor judecatoresc. Pe scurt, imobilul are mai multi proprietari, mostenitori ... (vezi toată discuția)