avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Stergerea garantiei din AEGRM
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Stergerea garantiei din AEGRM

Buna ziua,

Sotia mea a contractat in acum cativa ani un credit ipotecar de la o anumita banca pentru achizitia unui apartament. Am inchiriat respectivul apartament unor chiriasi si pentru ca am vrut sa fim corecti am declarat contractul la ANAF (pe intreaga suma, nu cum fac altii). Nu va pot spune cate piedici am avut in cale datorita acestei bune intentii din partea noastra, una din piedici fiind faptul ca ANAF solicita acordul bancii. Cu mari greutati am obtinut acest acord (nu pentru ca ar fi fost incidente de plata, ci pentru ca sunt extrem de birocrati).
Problema este ca acordul a fost mai mult sau mai putin conditionat de inscrierea in AEGRM si gajarea creditului in derulare cu salariul integral. Anul urmator a trebuit sa refacem de la capat toata nebunia, din nou a trebuit gajat creditul cu salariul integral (aberant spun eu atata timp cat din ceea ce am citit acesta este valabil 5 ani si daca expira perioada initiala se poate prelungi).
Acum sotiei mele ii este refuzat un credit de nevoi personale pre-aprobat in faza initiala, motivul fiind ca exista 2 gajuri. Nu a fost foarte clar daca cererea a fost respinsa datorita existentei a doua gajuri sau datorita faptului ca unul, doua sau sapte gajuri ar fi fost problema.
Cert este ca in intelegerea mea aceasta institutie are rolul de a prioritiza despagubirea creditorilor in cazul unor popriri sau alte incidente neplacute, creand o oarecare protectie asupra creditorului in fata riscului de a pierde casa, masina sau terenul deoarece statul ii popreste acestuia conturile si banca nu isi mai incaseaza ratele lunare.

Intrebarea mea este simpla, odata inscris acest document in arhiva electronica, poate fi anulat in orice moment de creditorul care face obiectul acestui acord? In momentul de fata este foarte important ca sotia mea sa ia acel credit, cat despre falsul sentiment de protectie oferit de aceasta institutie (ca de altfel orice institutie a acestui stat bolnav) nu sunt catusi de putin interesant. Niciun incident de plata in atatia ani de zile si siguranta veniturilor imi da certitudinea ca nu voi avea nevoie de aceasta piatra de moara.

Nu pot sa cred cat ai de patimit in tara asta daca vrei sa fii cinstit, cata alergatura, cata umilinta, cat sictir din partea functionarilor cand nu vrei altceva decat sa le dai bani pe degeaba, pardon platesti pentru sictirul lor, imi povestea ca la ultima declaratie se uita tristul ala de la ANAF disperat sa gaseasca o greseala cat de mica in documentatie si fierbea cand a trecut prin toata documentatia si n-a putut sa ii zica sa vina data viitoare, ca n-are stampila pe timbru...

Alte discuții în legătură

Partaj raducuf raducuf Buna ziua! Sunt divortat de cateva luni si doresc sa fac partajul bunurilor mobile (sa-mi scuzati lipsa vocabularului de specialitate). Ideea este urmatoarea: ... (vezi toată discuția)
Daune-interese pentru neradierea de catre banci a unei ipoteci mobiliare conform articolului 2.419 din codul civil AVOCAT  NARTEA STEFAN  RECHTSANWALT  LAWYER AVOCAT NARTEA STEFAN RECHTSANWALT LAWYER ART. 2.419 Obligatia de radiere In cel mult 10 zile de la data la care obligatia garantata a fost platita, creditorul ipotecar este obligat sa ceara ... (vezi toată discuția)
Poprire- s-a procedat corect? seby2193 seby2193 Buna ziua am o poprire pt 2 amenzi neplatite pe RAT din 2009 in cuantum de 412 lei mi-a venit acasa instiintarea de poprire in 2012 pe un cont mai vechi de ... (vezi toată discuția)