avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere pentru minori
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere pentru minori

Am dat peste ceva stiri vechi in care se anunta propunerea unei legi pentru a schimba codul rutier si a face posibil obtinerea unui carnet de conducere la 17 ani.
Sursa : [ link extern ]

Acum intrebarea mea ( ca un necunoscator ) este daca s-a aprobat pana la urma legea, as fi fericit sa imi puteti raspunde.. tyB-)
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 19:34, 6 Aprilie 2012
Nu s-a aprobat inca nimic... personal sper sa nu se aprobe. E pentru binele tuturor. Chiar daca esti cu un adult in masina, nu te ajuta foarte tare deoarece comanda e la tine. In caz de ceva celalalt e doar spectator.
Adolescentii de peste 16 ani pot abtine permis de conducere categoria B1 sau A1 cu care pot conduce masini cu capaticatea cilindrica de pana la 500. De asemenea, tinerii care urmeaza sa implineasca 18 ani pot da examenul de obtinere a permisului auto cu 6 luni inainte de implinirea varstei de 18 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis auto la 17 ani ionutyahoocoom ionutyahoocoom La cati ani un adolescent poate obtine permisul auto ? (vezi toată discuția)
Am voie la 16 ani sa merg cu o motociclete de 125 cmc andruskanu andruskanu salutare... vreau sa stiu daca la 16 ani pot sa merg cu o motocicleta de 125 cmc ??? daca nu, care este capacitatea cilindrica maxima la motociclete/scutere ... (vezi toată discuția)
Carnet de soferi categoria b teudan teudan Buna ziua, Am pentru dumneavoastra doua intrebari, daca ma puteti ajuta: 1). Cu carnet de soferi categoria B pot conduce motociclete din categoaria A2( pana ... (vezi toată discuția)