avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inregistrarea tardiva a contractului de chirie la ANAF ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inregistrarea tardiva a contractului de chirie la ANAF si plata impozitului pe venit

Va rog sa ma lamuriti cu o problema..Detin un imobil pe care il inchiriez dar in cursul anului 2010 nu am inregistrat contractul la ANAF...In cazul in care inregistrez astazi un contract de inchiriere cu data certa din prezent la ANAF pentru o inchirierea imobilului din anul 2010 si platesc impozitul aferent..mai exista temei legal pentru inregistrarea unui dosar penal in care sa fiu cercetat pt evaziune fiscala sau alte infractiuni? cum as putea scapa din aceasta situatie? Daca totusi s-ar efectua cercetari fata de mine cum as putea sa ma apar si ce solutie s=ar putea da la dosar? Va rog ajutati-ma cu niste sfaturi avizate!
Cel mai recent răspuns: Dan1982 , utilizator 22:30, 10 Aprilie 2012
Obligatia inregistrarii contractului de locatiune la ANAF revine exclusiv locatorului
Nerespectarea obligatiei de catre proprietar de a inregistra contractul de inchiriere,atrage aplicarea sanctiunilor legal prevazute
Neinregistrarea in 2010 a contractului de inchiriere,poate determina autoritatea competenta sa dispuna masuri impotriva proprietarului,care dovedeste ca a incheiat raport juridic,a beneficiat de contravaloarea negociata,pentru care insa s-a sustras a achita obligatiile fiscale
Este hazardat a exprima opinie privitor la posibila solutie care ar putea fi pronuntata in eventual dosar penal,in conditiile concrete de imposibilitate studiere documente ,eventual aparari
Intocmiti un contract de inchiriere cu data de astazi si-l inregistrati la ANAF. O sa platiti conform acestui contract.
Nu va intreaba la ANAF daca ati avut chiriasi acum doi ani sau nu. Doar daca cineva a reclamat, a sesizat...
dupa ce se efectueaza plata catre ANAF mai exista temei legal pentru o plangere de evaziune fiscala? in acest caz s-ar proune din strat neinceperea urmaririi penale daca s-ar inregistra dosar penal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt tinut de contractul de inchiriere.... in forma ceruta de admin. financ... dar neinregistrat..... ot20mat ot20mat am inchiriat un apartament. singurul contract incheiat cu proprietarul este un tipizat al contractelui de inchiriere ..exact tipizatul care se foloseste pentru ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere florentinn florentinn Conform legislatiei in vigoare, care sunt pasii ce trebuie parcursi in vederea inchirierii unui apartament de la o persoana fizica ? Pana in acest moment am ... (vezi toată discuția)
Chiriașii imobilului cumpărat refuză încheierea unui contract scris cu mine, noul proprietar. cum îi pot obliga? Gabriela1982E Gabriela1982E In luna octombrie am cumparat un apartament despre care am fost informata ca are persoane in chirie. Intre fostul proprietar si chiriasi exista un contract de ... (vezi toată discuția)