avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Lichidatorul fura 60000euro???
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Lichidatorul fura 60000euro???

Ma numesc george si in 2009 am incercat sa deschid procedura de reorganizare la firma mea care avea de recuperat chirii de 100000euro, am gasit un lichidator deosebit si am facut demersurile.Am deschis procese de executare si am incasat 60000euro in decurs de doi ani, dar problema e ca din moment ce au intrat bani in cont nu mai am dat de lichidator.Am cerut Judecatorului Sindic inlocuirea acestuia si a fost si inlocuit.Saptamana trecuta am luat legatura cu noul lichidator si iam spus sa imi arate extrase de cont si nu mai am in cont decat 7000 de lei din 250000 lei.Mentionez ca judecatorul nu a dispus nici o plata, lichidatorul nu a prezentat nici un raport cu incasari si plati.Am termen in luna mai si nu stiu ce sa fac....Va rog sa ma sfatuiti....
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 10:53, 9 Aprilie 2012
este destul de simplu, trebuie sa separati cele doua chestiuni...continuarea procedurii de lichidare este una si furtul din contul societatii este alta...faceti o plangere penala impotriva fostului lichidator.
Va multumesc pentru raspuns..Este perfect corect ceea ce ziceti dvs, dar mai e o problema.
Firma la momentul deschiderii procedurii avea datorii de 80000lei si acum neavand bani suficienti ce se intampla ?Judectorul sindic o sa ceara intrarea in faliment!!!Eu nu pot sa iau extrasele de cont si sa merg la instanta sa prezint situatia ca, de fapt firma trebuia sa aiba 250000lei si acum nu mai are bani datorita sustragerii fraudulos a banilor din cont de catre lichidator?

Am cerut Judecatorului Sindic inlocuirea acestuia si a fost si inlocuit

In ce calitate ati cerut inlocuirea ...??

Mentionez ca judecatorul nu a dispus nici o plata, lichidatorul nu a prezentat nici un raport cu incasari si plati.

In acest caz nu judecatorul dispune plata - lichidatorul isi recupereaza cheltuielile cu procedura precum si onorariul din averea debitoarei !!
Cititi cu atentie rapoartele intocmite de lichidator - trebuie sa scrie cat a incasat si ce a facut cu banii
Daca este adevarat solicitati jud sindic sa dispuna noului lichidator recuperarea banilor de la vechiul lichidator
eu am cerut inlocuirea in calitate de creditor, au mai cerut si finantele, si cu toate astea judecatorul a respins cererea noastra si l-a schimbat din oficiuu.
iar in legatura cu bani, in decurs de 2 ani acesta a depus rapoarte cu procesele la care participa dar absolut nici un raport cu bani incasati si cu ridicarile de numerar din cont..!!
legea 85/2006

Art. 21. - (1) Administratorul judiciar va depune lunar un raport cuprinzând descrierea modului în care şi-a îndeplinit atribuţiile, precum şi o justificare a cheltuielilor efectuate cu administrarea procedurii sau a altor cheltuieli efectuate din fondurile existente în averea debitorului. Raportul se depune la dosarul cauzei, iar un extras se publică în Buletinul procedurilor de insolvenţă. La fiecare 120 de zile judecătorul-sindic va stabili un termen de continuare a procedurii, în care administratorul judiciar va expune în sinteză măsurile efectuate în acest interval cuprinse în rapoartele de activitate.
(11) În raportul prevăzut la alin. (1) se va menţiona şi remuneraţia administratorului judiciar sau a lichidatorului, cu menţionarea modalităţii de calcul a acesteia.
(2) Debitorul persoană fizică, administratorul special al debitorului persoană juridică, oricare dintre creditori, precum şi orice altă persoană interesată pot face contestaţie împotriva măsurilor luate de administratorul judiciar.
(3) Contestaţia trebuie să fie înregistrată în termen de 3 zile de la depunerea raportului prevăzut la alin. (1).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor !!!inchiderea procedurii falimentului - atributii lichidator! ContSters40598 ContSters40598 Art. 136. din Legea insolventei: - Prin închiderea procedurii, judecătorul-sindic, administratorul/lichidatorul şi toate persoanele care i-au asistat sunt ... (vezi toată discuția)
Calitate procesuala activa olaroiu olaroiu Conform ar.21 din legea 85/2006 Legea Insolventei... Art.21 (1)Administratorul judiciar va depune lunar un raport cuprinzând descrierea modului în care ... (vezi toată discuția)
Solutie: în vederea citãrii debitoarei prin lichidator judiciar exonerata exonerata Buna seara ,Detin o societate intr-un imobil inchiriat proprietarul a intentat proces pentru evacuare,plata chiriei restanta ,reziliere contract si a castigat ... (vezi toată discuția)