Buna ziua am 29 de ani si nu am carte de munca ,am lucrat prin ITALIA cu contract de munca timp de 2 ani,dupa care am revenit in tara si lucrez in domeniul amenajarilor intrioare fara forme legale as putea face un contract cu casa de pensii sa imi platesc pt pensie sau sa infiintez un pfa ce este mai rentabil(momentan sant coasigurat sotia este angajata)va multumesc!
Puteti incheia un contract de asigurare cu casa de pensii pentru a va asigura un stagiu de cotizare pentru pensie ...
Conform dispozitiilor Legii bugetului asigurarilor de stat se va plati o contributie lunara de asigurari sociale de 31,3% din venitul lunar asigurat. Venitul minim asigurat este de 741 lei si pentru care veti plati 232 lei lunar.
Contractul de asigurare sociala se incheie cu Casa teritoriala de pensii in raza careia aveti domiciliu sau resedinta. Contractul se incheie in forma scrisa si produce efecte de la data inregistrarii acestuia la casa teritoriala de pensii.
Daca va faceti PFA, atunci potrivit art.18 din OUG nr.44/2008, PFA este asigurată în sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale şi are dreptul de a fi asigurată în sistemul asigurărilor sociale de sănătate şi al asigurărilor pentru şomaj, în condiţiile prevăzute de lege.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.