avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... reziliere contract telefonie mobila
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

reziliere contract telefonie mobila

buna ziua,am un abonament de telefon de 4 -5 ani de 4 e,anul trecut in decembrie a expirat perioada contractuala,atunci am fost ofertat de iei pentru un abonament de 7 e,atunci am fost de acord verbal.acum as vrea sa reziliez contractul cu iei dar nu pot.subliniez ca nu am cumparat nimic,telefon sau altceva la oferta.nimic.acum am sunat la iei si nu vor sa imi rezilieze contractul sau sa trec iar la abonamentul de 4e. Acestia afirma ca sunt obligat sa la platesc inca 21 de luni.poate ma ajutati si pe mine va rog cu un sfat sa scap de abuzul acesta.
Ultima modificare: Duminică, 8 Aprilie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 11:03, 8 Aprilie 2012
Incepand cu 25 februarie 2012, consumatorii isi vor putea alege durata serviciilor de telefonie mobila si vor fi la curent cu indicatorii de calitate aferenti serviciilor de interent, precum viteza de transfer a datelor sau termenele de remediere a deranjamentelor si de solutionare a reclamatiilor, se arata intr-un comunicat de presa al Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).
Potrivit ANCOM, s-a stabilit un nou cadru legal privind durata si clauzele contractelor incheiate cu furnizorii de telefonie mobila si de internet, iar noile prevederi din domeniul telecom sunt cuprinse in Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 111/2011 privind comunicatiile electronice.


www.avocatnet.ro/content/art...

Cand poti renunta la abonamentul Orange?

Clientii Orange trebuie sa stie ca pot rezilia contractul de telefonie mobila in cazul in care considera ca operatorul nu a respectat parametrii de calitate. Rezilierea se face in scris, printr-o notificare transmisa cu cel putin 30 de zile calendaristice inainte de data rezilierii.

Totodata, denuntarea unilaterala din partea clientului este posibila doar in anumite situatii, si anume:
la expirarea perioadei mentionate in oferta comerciala care a stat la baza incheierii contractului, cu acordarea unui preaviz de minimum 30 de zile, prin scrisoare recomandata cu dovada de primire si cu conditia achitarii tuturor datoriilor catre Orange Romania;
daca se majoreaza tarifele abonamentului Orange contractat;
ca urmare a decesului clientului;
in orice alte cazuri prevazute in mod expres in prezentul contract sau in lege.
Operatorul de telefonie mobila, precizeaza ca, in cazul in care consumatorul denunta contractul inainte de perioada minima contractuala sau, dupa caz, perioada minima prevazuta in oferta speciala, va fi obligat la plata de despagubiri. Acestea consta in contravaloarea abonamentului contractat inmultit cu numarul de luni ramase pana la expirarea perioadei minime contractuale.

In vederea exercitarii dreptului la denuntarea unilaterala a contractului de catre consumator, Orange pune la dispozitia formulare standard, care pot fi gasite in magazinele Orange Romania.

Denuntarea unilaterala se poate face, insa, si verbal. Totusi, Orange precizeaza ca nu poate fi garantata protectia clientului impotriva abuzurilor care pot aparea in legatura cu denuntarea contractului in acest mod.


www.avocatnet.ro/content/art...

www.avocatnet.ro/UserFiles/a...

Sper ca aceste articole publicate de Avocatnet sa va poata ajuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract orange romania Robert Marian Robert Marian Dragi colegi ma puteti ajuta sa imi intocmesc o cerere cu suport juridic pe care sa o depun la Orange Romania si sa imi reziliez contractul cu ei. Pe scurt, in ... (vezi toată discuția)
Denuntare unilaterala contract orange melinte ion melinte ion Buna ziua, am 3 abonamente la orange, din care 2 expira in urmatoarele 6 luni, insa vreau sa renunt la ele, insa orange mi-a comunicat ca trebuie sa platesc o ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract companie de telefonie tm06cristi tm06cristi A intrat in vigoare legea privind renuntarea la un post fix de telefonie daca nu mai doresc sa mai fiu la ei? Anul trecut in iunie am primit telefon ca ... (vezi toată discuția)