Locuiesc impreuna cu familia la bloc, intr-un apartament proprietate personala, si pe spatiul verde din jurul blocului, mai multi vecini avem plantate flori, pomisori(liliac), iar in fiecare primavara punem pe o masuta ghivece cu flori. Va rog frumos sa imi spuneti daca exista vreo lege care reglementeaza dreptul proprietarilor din bloc asupra spatiului verde inconjurator, si daca exista, va rog sa-mi precizati care este aceasta lege.
Sunt situatii si situatii, blocuri noi si blocuri comuniste... Scoateti un extras CF in extensso pentru CF-ul colectiv al blocului si acolo veti vedea exact cat teren aveti in folosinta sau proprietate, de unde provine acel teren. O schita cadastrala obtinuta tot de la cartea funciara va va indica si care este conturul acelui teren.
Daca locuiti in blocurile asa zis "comuniste", spatiul verde din jurul blocurilor apartine domeniul public, dar este lasat de primarie in grija locatarilor pentru amenajare.
Care e problema dv., de fapt?
Pe spatiul verde respectiv pe care il ingrijim de 45 ani, am o masa de 1/1 m pe care din primavara pana in toamna am ghivece de flori.
Ce demersuri trebuie sa fac pentru a avea drept de folosinta in spatiul verde respectiv (pentru masuta).
Va multumesc