avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Cum se gasesc cazuri si clienti ca avocat?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Cum se gasesc cazuri si clienti ca avocat?

Buna ziua!
Stateam si ma gandeam... chiar daca as fi cel mai tare avocat, as sti foarte bine meseria asta pana la urma cum as putea munci daca nu as avea clienti si cazuri?? Am inteles ca avocatii nu au dreptul sa-si faca reclama cum isi fac firmele, din cate am vazut au dreptul decat sa-si puna o mica sigla la usa cabinetului notarial, probabil cel mult sa-si publice un site de prezentare online si cred ca atat... La instante am auzit ca ii plateste putin.. cam 1 milion pe dosar daca se inregistreaza ca avocati din oficiu. Reputatia se construieste greu probabil dupa cazuri celebre rezolvate sau macar o rata de succes mare de-a lungul a zeci de ani de activitate.
Ce venituri poti avea atat timp cat lumea te cunoaste doar citindu-ti pancarta de langa cabinet sau nimerind, de cele mai multe ori din intamplare pe un site??

Ultima modificare: Duminică, 8 Aprilie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Cel mai recent răspuns: Mihaela Enache , Avocat 18:50, 20 Septembrie 2012
Cazurile si clientii ii gasiti prin seriozitate si multa munca in dosarele marunte cu care incepeti. Fiecare avocat de renume a inceput cu "maruntisuri", in acest fel incepe lumea sa te cunoasca, sa vina la tine.
A gasi clienti depinde de mai multi factori, subiectivi si obiectivi. Depinde de dvs. cum va expuneti "marfa" si in ce conditii "o vindeti".
Din punctul meu de vedere singura solutie pentru a avea clienti si sa realizezi venituri care sa iti ofere o liniste materiala este sa muncesti, sa citesti, sa studiezi si mai ales sa te implici profesional.
Prin munca si perseverenta.:">
Nu cunosc domeniul avocatura dar va dau cateva sugestii.

Daca nu aveti voie sa va faceti reclama clasica, cu siguranta puteti apela la urmatoarele:
- publicati articole de specialitate (juridice) in revistele sau publicatiile de profil
- exista pe internet o serie de site-uri la care avocatii pot sa se inscrie si sa acorde raspunsuri gratuite celor care intreaba
- sau va puteti crea propriul site care sa functioneze pe acest principiu. Acordati raspunsuri gratuite pana la un moment dat, cand munca dvs. devine dificila si trebuie platita.

Asa va faceti cunoscut, oferiti raspunsuri, creste increderea publicului in dvs. apar si clientii.
Cea mai buna modalitate de gasire a clientilor este prin munca, seriozitate si foarte multa carte. La inceput niciunuia dintre noi nu i-a fost usor dar cu timpul si cu cat mai multe cazuri castigate am reusit sa ne dezvoltam, sa strangem o lista de clienti care ne respecta munca si revin intotdeauna. Cea mai buna modalitate de reclama in acest domeniu este munca bine facuta, asa clientul va fi multumit si te va recomanda si altora.

Reclama din gura in gura e cea mai eficienta si obligatoriu se bazeaza pe profesionalism si calitate
La inceput oricum veti activa ca stagiar la un alt cabinet (al avocatului coordonator de stagiu) si veti deslusi cam cum se petrec lucrurile in aceasta profesie. Iar daca va temeti de concurenta si de lipsa clientelei, puteti oricand - si dupa definitivare - sa activati in cadrul altei forme de exercitare a profesiei (eventual casa mare de avocatura - sunt cateva care platesc excelent, dar pentru asta trebuie cunostinte teoretice si practice pe masura).

Alte discuții în legătură

Cat esti avocat stagiar................ OANA GORAN OANA GORAN pe perioada de stagiatura priesti bani?? din dosarele pe care ti le da maestrul sau din ce traiesti?? (vezi toată discuția)
Incepator. PBogdan PBogdan Salutare ! Ma numesc Bogdan , am 18 ani , un suflet mic dar o ambitie mare , inca de mic sunt pasionat de avocatura si tot ce tine de ea. Am nevoie de ... (vezi toată discuția)
Intrare in barou Romică Stoica Romică Stoica Are , vreun avocat curajul sa spuna cata spaga a dat sa intre in Barou, chiar si sub anoniamat?:D (vezi toată discuția)