avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... cat esti avocat stagiar................
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

cat esti avocat stagiar................

pe perioada de stagiatura priesti bani?? din dosarele pe care ti le da maestrul sau din ce traiesti??
Cel mai recent răspuns: mircea_ghe84 , utilizator 22:11, 19 Noiembrie 2007
Normal ei sunt obligati sa te plateasca, dar practica este alta. Din dosarele pe care le aduci tu, din ce iti da maestrul ori din oficii...de aici se culeg banii pt avocatii stagiari.
:))
m-am(ai) binedispus:))
Oameni buni, si eu am o problema in acest sena. Avocatul meu indrumator mi-a comunicat inainte de incheierea contractului de colaborare ca imi da salariul minin pe care este, de altfel, obligat sa mi-l dea, plus comision de 20% din onorariile clientilor pe care ii aduc eu. (pana acum n-am vazut un leu...in fine :().
Intrebarea mea care este, salariul ala minim, conform noilor reglementari, ar fi de 880 de lei, deoarece suntem oameni cu studii superioare. Am dreptate sau la noi nu se aplica pentru ca suntem mai cu mot, cu statut special? Ca sa stiu si eu ce ma duc sa cer zilele astea. Si daca nu am dreptate, lamuriti-ma si pe mine de ce.
Multumesc.
Intr-adevar salariul minim pentru cei cu studii superioare e de 880 lei. Dar... e valabil numai daca functia respectiva necesita studii superioare. Adica nu te duci sa vinzi ziare si sa ceri 880 lei pt ca ai studii superioare... :)

In cazul de fata e cat se poate de evident ca job-ul tau necesita studii superioare altfel nu s-ar mai povesti... In concluzie eu zic sa ceri 880 de lei...conform legii...:D
Si eu ziceam la fel, dar am sunat la Barou si mi s-a comunicat in sictir ca nu se aplica treaba asta la stagiari, plus ca pe alt forum mi s-a spus de colegii mari si batrani ca , citez: "Dumnezeule, nu!", iar cand am intrebat de ce si-au batut joc de mine si m-au sfatuit sa mai citesc inca o data statutul.
In concluzie, cica noi avocatii stagiari am fi mai prosti si nu am merita acest minim salariu, ci pe cel de 390 de lei, noi si spalatorii de WC-uri....si de ce,?! Ca sa nu ne dea maestrii mai multi bani. Vi se pare corect?!
Este adevarat ca la contractul colectiv de munca la nivel natiional nu suntem semnatari si noi, cei de la UNBR and shit, dar e si normal, doar la conducere nu sunt stagiari, nu asa?;) Cum se poate sa avem si noi un venit garantat decent? Si daca este sa o luam teoretic, conform legii 51 suntem asimilati tot salariatilor, doar nu avem voie la stampila, tipizate, clienti, facem ce ni se spune si cand ni se spune....nu ar fi asta un raport de subordonare, specific raportului de munca??!
Sa-mi zica si mie cineva daca are noima ce zic, pentru ca eu nu vad nimic suspect la ideile scrise aici.Cu argumente, bineinteles. :D
P.S. Stiati ca si oficiile trebuie sa le declaram cand platim taxele lunare pe venit?! Genial, dupa ce ca nu primim mai nimic de la maestrii, acuma si oficiile tre sa le puna ei la socoteala..... Se vorbea la un moment dat de asociatia tinerilor avocati.... site nefacut, la conducere avocati definitivi, concluzie, mai bine nu ne alegeam meseria. Sau.......cine stie, o trece timpu si om fi si noi in locul lor. B-)
Si daca stau sa ma gandesc bine, nu obliga nimeni pe un avocat definitiv cu minim 6 ani experienta (ca asa scrie la lege) sa ia stagiari care sa alerge in locul lor.....deci nu vad de ce, practic, se opun la datu de bani pe criterii de studii.......ca totusi, orice om cu bun simt s-ar gandi ca e ciudat ca un avocat stagiar, care a facut o facultate care nu e chiar floare la ureche, sa castige cat un maturatotr de strada, dpar pentru simplul fapt ca noi suntem cu statut "special", nu?

Alte discuții în legătură

Informatii despre barou stefanvl stefanvl Am si eu 2 intrebari: 1)dupa cat timp de la obtinerea diplomei de drept pot sustine examenul de intrare in barou?(exista anumite conditii?) 2)dupa cat timp ... (vezi toată discuția)
Stagiar caut avocat indrumator. Buna ziua, Maestrul meu se pensioneaza si sunt pus in fata situatiei de a o lua de la capat cu cautarile... Please, help me ... (vezi toată discuția)
Cum se gasesc cazuri si clienti ca avocat? Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Stateam si ma gandeam... chiar daca as fi cel mai tare avocat, as sti foarte bine meseria asta pana la urma cum as putea munci daca nu as avea ... (vezi toată discuția)