avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Debit neachitat rezultat dintr-o relatie comerciala ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Debit neachitat rezultat dintr-o relatie comerciala constand in prestari servicii transport international

Buna ziua,
doresc sa aflu care este temeiul legal conf NCC pentru o cerere de emitere a ordonantei de plata, obiectul litigiului fiind neachitarea debitului rezultat in urma efectuarii unei curse de transport. Am c-da de transport semnata, stampilata, CMR, factura confirmata prin posta. Insa, a existat o mica problema in sensul ca, in calitate de transportator am avut intarziere de 1 zi in livrarea marfii, dar cu acordul expres al casei de expeditii, din pacate dat doar prin telefon. N-au fost probleme la destinatie, CMR-ul este semnat si stampilat fara obiectiuni, casa de exp. n-a emis nici o factura de penalitati pt. intarzieri. Acum se folosesc de pretextul intarzierii ca sa nu plateasca. Au refuzat orice incercare de rezolvare amiabila. Le-am trimis la sediu o notificare pe plicul careia au scris "refuz primirea". Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: laumari , utilizator 15:01, 9 Aprilie 2012
din ce tara este debitorul?
din Romania

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditie livrare ex works - marfa nu a mai ajuns la cumparator - cine raspunde? ContSters159316 ContSters159316 transport international de marfuri- livrare ex works- transportator angajat de cumparator. intrucat vanzatorul nu a intocmit corect docum CMR - marfa a fost ... (vezi toată discuția)
Cmr-ul este obligatoriu pentru transportul de marfa intre tarile ue misstral misstral Daca trimit o marfa din Romania in Italia , avand ca document insotitor un aviz ,mai am nevoie si de CMR? Cum pot face dovada efectuarii transportului daca ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani lukaa lukaa Buna ziua. Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Marfa din camion este descarcata si CMR-ul stampilat si semnat fara obiectiuni. s-au facut 2 poze la un palet ... (vezi toată discuția)