Buna ziua! Se tot vehiculeaza faptul ca si functionarii publici trebuie sa aiba CIM si ca dispozitia primarului de numire a functionarului public, nu ar fi suficienta. In institutia noastra (primarie de comuna) nici un functionar public nu are CIM. Trebuie sau nu incheiate si contracte de munca cu fiecare si daca < da> unde apare prevazut in lege.
aceasta este si parerea mea, insa secretarul nostru ma tot bate la cap sa le fac retroactiv CIM-uri la functionari. O prostie, stiu... L-am rugat sa-mi spuna care sunt prevederile legale, insa se fofileaza si continua sa-mi ceara sa le intocmesc.
In loc de c.i.m., eu zic sa ii redactati demisia si sa il puneti sa semneze, astfel de specimente nu au ce cauta intr-o functie publica, darmite in una de conducere:(...
In Romania anului 2012 "se vehiculeaza ca functionarii publici trebuie sa aiba CIM'' iar cel care vehiculeaza asta este un secretar al unei UAT? Pai inseamna ca l-am intalnit pe El, omniprezentul, omniscientul si, de ce nu, omnipotentul impostor. Aflat peste tot, in institutii de stat sau in entitati private, in functii de executie dar mai ales in functii de conducere, El le stie pe toate - este si medic, si inginer, si jurist, si economist s.a.m.d. - si nu suporta sa fie contrazis. El nu greseste niciodata, tocmai pentru ca El le stie pe toate (si nimic :giggle:).
Revenind la oile, pardon, la berbecul nostru, situatia sta cam asa: functionarul public este persoana numita, in conditiile legii, intr-o functie publica. Raporturile juridice dintre functionarii publici si institutiile in care lucreaza sunt raporturi de serviciu. Raporturile de serviciu se nasc si se exercita pe baza actului administrativ de numire in functia publica.
Tot ceea ce am scris pana acum se regaseste in primele patru articole ale Legii nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici. Definitia actului administrativ poate fi citita la art. 2 din Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ. Intrebarea care se (im)pune este urmatoarea: domnul secretar al UAT stie sa citeasca? :duh:
Stiu ca sunt off-topic, dar nu ma pot abtine din 3 motive:
1. crudă realitate descrie statusul dvs. dna. Pintea....felicitari autorului.
2. comenatriul dnei. Pintea este de COLECTIE iar cel al lui Tanjiani la obiect :happy:
3. imi pare rau pentru Jayr ca are asemenea sef