avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetarea raporturilor de munca a functionarilor ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetarea raporturilor de munca a functionarilor publici

se poate destitui din functia publica, un functionar pe baza unei simpe testari?
suntem mai multi in aceasta situatie ,primarul este pnelist iar la alegerile europarlamentare a scos un rezultat slab fiind depasit de pd-l . iar noi functionarii suntem acuzati ca nu am carat oameni la vot cu masinile proprietate personala si nu ne-am implicat in campanie noi fiind politisti comunitari
Ultima modificare: Joi, 18 Iunie 2009
popvas144, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:04, 19 Iunie 2009
Functionarul public are raporturi de serviciu, nu raporturi de munca!

Destituirea din functia publica se dispune ca sanctiune disciplinara pentru motive imputabile functionarului public, in urmatoarele cazuri:
-pentru savarsirea repetata a unor abateri disciplinare sau a unei abateri disciplinare care a avut consecinte deosebit de grave;
-daca s-a ivit un motiv legal de incompatibilitate, iar functionarul public nu actioneaza pentru incetarea acestuia intr-un termen de 10 zile calendaristice de la data intervenirii cazului de incompatibilitate.

Nu puteti fi destituit si nici eliberat din functie in urma unei testari.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici*)

ART. 99
(1) Persoana care are competenţa legală de numire în funcţia publică va dispune eliberarea din funcţia publică prin act administrativ, care se comunică funcţionarului public în termen de 5 zile lucrătoare de la emitere, în următoarele cazuri:
d) pentru incompetenţa profesională, în cazul obţinerii calificativului "nesatisfăcător" la evaluarea performanţelor profesionale individuale;

HOTÃRÂRE nr. 611/pentru aprobarea normelor privind organizarea şi dezvoltarea carierei funcţionarilor publici

ART. 108
(2) Perioada de evaluare este cuprinsă între 1 şi 31 ianuarie din anul următor perioadei evaluate.
@Tanjiani

Din topic rezulta ca functionarul public a fost testat, nu ca, in urma evaluarii anuale, a obtinut calificativul "nesatisfacator". :O

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Calitatea de functionar public din Politia Comunitara se dobândeste si se pierde în conditiile prevazute de Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, republicata, cu modificarile ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Destituirea din functia publica pin pin buna ziua. as avea o intrebare: Daca exista alta reglementare decat legea 188/1999, rep, prin care poti fi destituit din functie fara a se intruni comisia de ... (vezi toată discuția)
Demitere secretar primarie rataxen rataxen Buna seara am si eu o intrebare care este procedura de demitere a unui secretar de primarie (vezi toată discuția)
Administratie timoftel timoftel In ce conditii poate fi destituit din functie un functionar public de executie (vezi toată discuția)