avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... administratie
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

administratie

In ce conditii poate fi destituit din functie un functionar public de executie
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 18:00, 24 Noiembrie 2012
:)legea nr.188/1999
"ART. 101
(1) Destituirea din funcţia publică se dispune, în condiţiile art. 78, prin act administrativ al persoanei care are competenţa legală de numire în funcţia publică, ca sancţiune disciplinară aplicată pentru motive imputabile funcţionarului public, în următoarele cazuri:
a) pentru săvârşirea repetată a unor abateri disciplinare sau a unei abateri disciplinare care a avut consecinţe grave;
b) dacă s-a ivit un motiv legal de incompatibilitate, iar funcţionarul public nu acţionează pentru încetarea acestuia într-un termen de 10 zile calendaristice de la data intervenirii cazului de incompatibilitate.
(2) Actul administrativ prevăzut la alin. (1) se comunică funcţionarului public în termen de 5 zile lucrătoare de la date emiterii. Comunicarea actului administrativ trebuie să se facă anterior datei destituirii din funcţia publică."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demitere secretar primarie rataxen rataxen Buna seara am si eu o intrebare care este procedura de demitere a unui secretar de primarie (vezi toată discuția)
Functionar public maricica25 maricica25 am cistigat mandatul de consilier local ce trebuie sa fac in cazul in care eu sunt functionar public suspendat cum ar fi corect sa procedez in acest caz ... (vezi toată discuția)
Incetarea cim in cazul angajarii pe perioada determinata crisandaniela crisandaniela Daca am fost angajata pe perioada determinata pot fi destituita din functie inainte de termenul precizat la angajare,precizez ca pe aceasta perioada sunt ... (vezi toată discuția)