avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Prelungirea perioadei de suspendare a dreptului de a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Prelungirea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce

mi-a fost suspendat permisul pe 30 de zile , am facut contestatie s-a judecat si s-a dat o hotarire definitiva si irevocabila pe 9 feb . im martie ma cheama la rutiera si imi spune sa predau permisul. buuuun. ii dau permisul,dupa care imi cere copia sentintei,eu ii spun ca nu o am,el imi zice sa ma duc la tribunal sa o cer. ma duc la tribunal cei de acolo imi spun ca nu e redactata si ca nu se comunica cu partile decit daca fac cerere si contracost. dar mi-o da doar dupa ce e redactata. nu ma-m mai interesat,dar in aprilie ma cheam iar la rutiera imi cere permisul si mi-l ia de data asta pe 60 de zile. de ce??????? ca nici acum nu aveam sentinta si nici ei nu o aveau decit ca aveau de pe internet hotarirea, am sunat la tribunal si miau spus ca vineri 6 aprilie deabia a intrat in arhiva si ei miau luat permisul luni 9 aprilie. eu stiu ca am termen 15 zile sa le-o duc dar numai daca vreau ca nu sunt obligat sa o scot eu. e legal ce-a facut politistu va rog ajutati-ma daca puteti
Cel mai recent răspuns: pellyx31 , utilizator 15:02, 9 Aprilie 2012
puteati scoate un certificat de grefa care confirma existenta sentintei precum si solutia data.
Hotararile civile se redacteaza in termen de 30 de zile de la pronuntare, iar pana la redactarea hotararii, instanta elibereaza la cerere un certificat de grefa cu solutia pronuntata.
Cum insa aveati obligatia predarii permisului de conducere in termen de 15 zile de la data pronuntarii, permisul de conducere trebuia predat impreuna cu acest certificat de grefa.
Neindeplinirea obligatiei de predare a permisului de conducere in termenul prevazut la art 118 al. 5, a avut drept consecinta majorarea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce cu inca 30 de zile.

Art.118 din Oug.195/2002
...........................................
(4) În termen de 15 zile de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.
(5) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin. (4), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.

Art. 120. - (1) Procesul-verbal neatacat în termen de 15 zile de la data comunicării acestuia, precum şi, după caz, hotărârea judecătorească prin care s-a soluţionat plângerea constituie titluri executorii, fără vreo altă formalitate.




am inteles dar de ce nu au vrut sa-mi ia permisul cind m-am dus prima oara? de ce atunci nu sa putut si acum da?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare amenda circulatie Florin02 Florin02 Am contestat o amenda de circulatie cu suspendare de 30 zile a permisului, mi s-a respins, am primit solutia acasa pe 6 martie si nu am mai facut apel in cele ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva si irevocabila - termen de predare a permisului AntonioStefan AntonioStefan Buna seara, Pe 25 februarie mi-a fost respinsa contestatia facuta la Judecatorie in urma unui eveniment rutier. Permisul mi-a fost suspendat pe 30 zile si ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis dosar din 2011 puslic puslic Am primit azi un plic cum ca in 5 zile trebuie sa predau permisul la politie. Fiind suspendat 90 de zile, plus inca 30. S-a dispus asta printr-o sentinta ... (vezi toată discuția)