avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... agent imobiliar inlesneste achizitionarea unui ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

agent imobiliar inlesneste achizitionarea unui apartament "la negru"

Un agent imobiliar care a convenit sa intermedieze achizitionarea apartament la mica intelegere dar nu duce tranzactia pana la sfarsit poate actiona in instanta? Mi s-a spus ca banca nu imi va aproba creditul dar mi-a spus ca se va ocupa. Cand banca nu mi-a acordat creditul nu mi-a oferit o solutie. Nu emite pretentii financiare chiar daca initial a solicitat o suma de bani pentru serviciile lui. Ameninta cu actionarea in instanta! Ce pot sa fac?
Ultima modificare: Luni, 9 Aprilie 2012
oanatibi, utilizator
Cel mai recent răspuns: oanatibi , utilizator 06:31, 10 Aprilie 2012
Aveti acte facute cu el, un contract? Pe ce baza cere onorariu daca nu a finalizat tranzactia (nu discutam momentan chestia cu achizitia la negru)?
horeabortan, utilizator
am semnat contract cu agentia la care lucreaza pentru vizionarea altor doua apartamente. Pentru apartamentul asta n-am semnat nimic cu el. Credeti ca ar putea sa imi falsifice semnatura pe o fisa de vizionare?
Nu a finalizat tranzactia pentru ca banca nu mi-a acordat imprumutul intreg. Proprietarul a acceptat sa ii dau diferenta de bani cand fac rost de ei, altfel nu cumparam apartamentul. Am fost avertizata si l-am informat pe agent ca banca nu va aproba suma din cauza unei modificari de structura dar nu mi-a oferit o solutie.

[Editat - Va rog nu postati mesaje consecutive: timp de 30 de minute aveti posibilitatea sa completati un mesaj, apasand butonul Editeaza. Multumesc pentru intelegere]
Ares-3, moderator
Va rog sa imi spuneti ce pot face! Nici nu stiu daca voi primi citatie, daca va face plangere penala sau civila. Sa imi iau un avocat?
Daca contractele sunt facute pe vizionare in parte si nu pe reprezentare generala, nu aveti de ce sa va temeti. De asemenea trebuie sa cititi contractul, sa vedeti ce scrie acolo despre comision, in ce situatii trebuie sa il platiti. Teoretic daca vanzarea nu s-a finalizat, nu aveti ce plati. Risca prea mult sa va falsifice semnatura si sa mearga cu un fals in fata instantei. Jucati mai tare. Spuneti-i ca vreti sa mergeti cu el la Politie, sa il reclamati pentru inselatorie.
Nu am primit o copie dupa contractul semnat sa il pot reciti. Am finalizat tranzactia pentru ca am mai imprumutat bani din alta parte decat de la banca. Daca m-ar fi sfatuit sa solicit o expertiza tehnica si banca mi-ar fi acordat imprumutul ar fi finalizat el tranzactia. Nu m-am gandit la asta cu politia, poate nu e o idee rea. Am citit undeva ca plangerea penala poate fi inaintata in 2 luni de la comiterea faptei. N-am inteles bine?
oanatibi, utilizator

Alte discuții în legătură

Comision abuziv ionelgheonea ionelgheonea Am achizitionat un apartament pe care l-am vizionat cu 2 agentii. Am ales sa cumpar si sa platesc comision uneia din agentii, cu care am finalizat si ... (vezi toată discuția)
Contract vizionare apartament pongracz pongracz Buna ziua, daca am incheiat un contract de vizionare cu o agentie fara a plati sau incheia alt contract de rezervare pe un apartament specificat ex:1 si am ... (vezi toată discuția)
Contractul de vizionare al agentiilor imobiliare lony_269 lony_269 Buna ziua, ma numesc Loredana iar problema mea este urmatoarea: am cautat in ziarul local anunturi cu apartamente de vanzare, am sunt la un anunt care m-a ... (vezi toată discuția)