avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Agentul a refuzat sa primeasca amenda contraventionala ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Agentul a refuzat sa primeasca amenda contraventionala pe care am vrut sa o platesc pe loc

Buna ziua.

Din cunostintele mele amenzile contraventionale de cuantum de pana la 20 de puncte -amenda de pot achita pe loc agentului constatator.
Acesta poate sa refuze achitarea pe loc? In cazul meu a motivat ca "le au fost luate chitantierele".

Multumesc de raspuns.
Cel mai recent răspuns: gtxandrei , utilizator 13:50, 10 Aprilie 2012
Teoretic se poate achita pe loc. Insa daca agentul constatator nu a avut la el chitantier, cum putea sa ia banii? Pe ce baza? Daca mergeti la supermarket si la casa nu au deloc hartie pentru a emite bonul fiscal, puteti cumpara ceva? Nu.
Eventual va opreati la urmatorul echipaj intalnit:D
O situatie reala,fata de care ,nu poate fi invinuit agentul constatator
Pentru achitare sanctiune aplicata ,va revine obligatia ca dupa comunicarea PV ,fie achitati jumatate din sanctiunea aplicata,fie daca apreciati neintemeiata contraventia constatata,
puteti formula plangere contraventionala la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
:)) Pai daca mergem pe principiul asta asa se intampla si la urmatorul echipaj si la C.E.C. si la trezorerie.

Multam de raspuns.


ynocentta cred ca te abati putin de la subiect. Pe mine ma interesa daca agentul poate sa refuze achitarea amenzii direct la acesta.

Povestea este:

Am fost orpit de un agent (nu stiu daca este de la circulatie) pe motivul ca merg cu proiectoarele de ceata aprinse. A luat datele si a zis ca o sa trimita amenda prin posta, eu am zis ca as dori sa platesc pe loc, el a zis ca nu se poate ca le au fost luate chitantierele.

Nu contesc amenda pentru ca eu am gresit ca am mers cu proiectoarele aprinse, ma interesa daca agentul poate sa refuze plata direct la acesta.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Aprilie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Teoretic aveti perfecta dreptate
Practic,din varii motive motive agentul constatator nu a detinut chitantier,motiv intemeiat pentru a refuza perceperea si preluarea amenzii
Este o situatie cu care v-ati confruntat si care nu poate ridica suspiciunea relei credinte din partea agentului constatator
In situatia in care agentul constatator la intrarea in tura nu preia si documente justificative =chitantier pentru eliberat in caz de constatare contraventie,acesta poate refuza plata direct
Dvs aveati interesul sa achitati sanctiunea aplicata,in conditiile in care agentul constatator nu va elibera document legal care sa ateste plata?
Doream sa achit sanctiunea pentru ca nu eram din localitatea in care am fost amendat si stiuca trebiue sa trimit agentului o copie dupa chitanta, si nu prea am ancredere in sistemul o sa va trimitem amenda acasa (astept sa primesc amenda prin posta) daca o sa primesc amenda pentru o alta contraventie (stiu ca prin posta nu este nevoie de martor).

Alte discuții în legătură

Puncte penalizare proiectoare ceata mariustz mariustz Bun gasit, Aseara am primit o amenda pentru ca mergeam cu proiectoarele de ceata pornite, am primit 6 puncte, adica 750 lei. Pe internet am citit ca ... (vezi toată discuția)
Amenda proiectoare marius_man marius_man Buna seara, am si eu o rugaminte la cine se pricepe in contestarea amenzilor de circulatie... Dupa un drum de aprox. 7 ore in care am traversat 4 judete, ... (vezi toată discuția)
Pv de contraventie pentru folosirea luminilor de ceata, fata, ziua Kun Tibor Kun Tibor Buna ziua! Am primit o amenda de 360 lei (180 lei in 48 ore) in ziua de 28.03.2010, in localitatea Marghita, jud Bihor pentru folosirea luminilor de ceata fata ... (vezi toată discuția)