avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda proiectoare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda proiectoare

Buna seara, am si eu o rugaminte la cine se pricepe in contestarea amenzilor de circulatie...

Dupa un drum de aprox. 7 ore in care am traversat 4 judete, indreptandu-ma catre Chisinau, in ultima localitate inainte de vama in jurul orei 16.00 am fost oprit de un filtru de politie pentru un "control de documente". Toate bune si frumoase: Viteza 50 km/h, centuri puse, fetita in scoica, fixata in centuri in spate, acte in regula, asigurare, talon, etc, dupa verificarea actelor, vazand ca nu are de ce sa se lege domnul agent, imi spune ca m-a oprit pentru ca aveam proiectoarele de ceata aprinse (doar fata). Acum am citit si eu ca reprezinta contraventie si se sanctioneaza cu puncte de amenda si amenda.
De ce va scriu, as dori sa contest amenda desi legea este de partea agentului.
Partea cu proiectoarele mi-am asumat-o chiar daca nu stiam ca exista o lege in acest sens.
- Atitudinea politistului m-a deranjat, care abia dupa ce a vazut ca nu are de ce sa se lege s-a legat de proiectoare.
- Am observat ca foarte multi participanti la trafic aprind proiectoarele impreuna cu luminile de intalnire doar sa dea bine, ei bine eu nu fac asa ceva si nici acum nu erau aprinse din acest considerent.
- Mergeam dinspre Targu-Mures spre Chisinau iar in judetele Harghita si Neamt in zonele muntose ploua si era ceata, era normal sa aprind proiectoarele de ceata.
- Datorita faptului ca la modelul meu de masina nu exista martor la bord care sa indice faptul ca proiectoarele de ceata (fata) sunt aprinse iar blocul de lumini datorita uzurii a fost vopsit cu negru sa dea bine la vanzare, cand a fost adusa din Germania, proiectoarele le-am uitat pornite.
- Desi i-am axplicat toate acestea agentului cu pricina si chiar l-am invitat sa constate cele expuse mai sus, a zis ca pe el nu il intereseaza...
Uite asa m-am ales eu cu 4 puncte de penalizare si 420 lei amenda. Unde mai pui faptul ca noi stam in Moldova 10 zile, amenda am luat-o sambata cand nu avem unde sa platim amenda, fiind Sambata, iar noi fiind in ultima localitate Romaneasca inainte de vama cu Moldova.
Nefacand abstractie de partea legala a acestei situatii mi se parea normal, corect, moral sa imi dea macar un avertizment sau o simpla expunere a articolului de lege, care chiar nu il cunosteam... si pe viitor speram ca o sa fiti mai atent... nu sa abuzeze de functia pe care o are si sa aiba un astfel de comportament, dar pentru ca traim in Romania, se poate....
Ma repet, nu fac parte din acei soferi care aprind proiectoarele de ceata sa dea bine sau ca asa vreau eu, in situatia de fata chiar avusesem un motiv intemeiat!
Mai pe scurt:
Ce argumente plauzibile as putea sa aduc in instanta pentru a contesta aceasta amendea?
Multumesc anticipat!
nu ati facut obiectiuni se poate plati amenda in 24 de ore la jumate zile lucratoare .

Avocat platit , timp pierdut chiar daca nu va prezentati la infatisare si dureaza cam 6 luni sau chir mai mult , parerea mea o platiti si alta data nu mai gafati . Sau alte soluti bine stiute,
Salut, puteai plati amenda direct agentului de politie. Ce argumente sa aduci instantei , ca ai comutatorul vopsit ,nu cred ca ai vreun motiv pentru a contesta amenda .
Ai specificat in declaratia ta care se consemneaza in PV ,ca contesti prezentul PV ? Daca ai facut acest lucru poti contesta inscris PV cand il primesti acasa in termen de 15 data de pe stampila de posta , eu consider ca agentul respectiv nu cunoaste bine codul rutier sau a facut esces de zel ,putea sa-ti atraga atentia despre proectoare ,este posibil si la masinile care au martor in bord sa nu funtioneze acest martor , eu cred ca nu ai o masina cu carculator la instalatia electrica care sa te avertizeze cand ai vre-o problema la sistenul de iluminare ( becuri arse sau contact defectos la sistem ) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda proiectoare izutza izutza Am si eu o nelamurire. Am fost oprita de politie ca aveam proiectoarele aprinse. nu cele de ceata. am primit 240 ron si 3 puncte . Am refuzat sa semnez ... (vezi toată discuția)
Puncte penalizare proiectoare ceata mariustz mariustz Bun gasit, Aseara am primit o amenda pentru ca mergeam cu proiectoarele de ceata pornite, am primit 6 puncte, adica 750 lei. Pe internet am citit ca ... (vezi toată discuția)
Agentul a refuzat sa primeasca amenda contraventionala pe care am vrut sa o platesc pe loc gtxandrei gtxandrei Buna ziua. Din cunostintele mele amenzile contraventionale de cuantum de pana la 20 de puncte -amenda de pot achita pe loc agentului constatator. Acesta ... (vezi toată discuția)