avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda proiectoare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda proiectoare

Am si eu o nelamurire. Am fost oprita de politie ca aveam proiectoarele aprinse. nu cele de ceata. am primit 240 ron si 3 puncte . Am refuzat sa semnez procesul verbal deoarece am fost oprita doar asa ca nu aveau ce face, si in plus orasul e plin de masini cu proectoarele aprinse. Ce pot face?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Presedintele , utilizator 15:08, 10 Februarie 2010
In conditiile in care ,apreciati ca in continutul PV exista incalcari ale disp OG nr 2/2001,daca va aflati in termenul legal prevazut,puteti contesta in instanta PV.
Aspectul mentionat referitor la orasul este plin de masini cu proiectoarele aprinse,denota interesul dvs concret ca sa moara si capra vecinilor ,dar in contextul PV ,nu are relevanta
Succes
intreabarea adresata de dvs.este destul de vaga.
este posibil sa va fi amendat pentru ca nu erau conforme RAR etc. sau ca le-ati folosit in mod abuziv.
pt.un raspuns concret va rog sa specificati exact art.inscris in pv
de asemenea puteti contesta pv in termen de 15 zile la instanta sectorului unde ati fost oprita.
proiectoarele se aprind pe vreme de ceata. folosirea lor cand nu e cazul, va aduce cam 2 pct. amenda mi se pare cam mare, sa nu fie cumulata si cu un pct pt nepurtat de centura
daca nu aveti copia dupa pv, o puteti vedea la sectia financiara.
o puteti contesta
Buna seara,
Va rog sa ma lamuriti si pe mine, daca nu erau proiectoare de ceata (ceea ce deranjeaza in orice conditii, in afara de ceata), ce proiectoare aveati Dvs. ?
IN Localitate? Sa stiu si eu ce sa nu folosesc...

Multumesc,
I. S.



Sunt situatii,in care ulterior achizitiei autoturismului se monteaza preventiv,
sistem alarma,care poate fi conectat permanent pe lucas directie,faza scurta,
proiectoare,etc,
Proiectoarele indiferent de scopul utilizarii ,daca sunt calibrate tehnic,nu deranjeaza partenerii de trafic.
Mai ales in targuri sau magazine de specialitate se comercializeaza o vasta gama de proiectoare inclusiv colorate,inclusiv similare celor utilizate de catre serviciile speciale.
Cele mentionate sunt posibilitati,autoarea ramane sa lamureasca concret
In conditiile in care dispozitiile in vigoare nu permit montarea de folii ,de lumini suplimentare ,daca autoritatea in drept a dispus verificarea in trafic a autoturismelor si din punct de vedere al sistemelor suplimnetrae de iluminare sau cele neomologate,exista posibilitatea ca autoarea topicului sa se afle intr-unadin aceste situatii sa nu stapaneasca prevederile in vigoare ,invocand aspecte mai mult sau mai putin pertinente si relevante.

Alte discuții în legătură

Este interzisa sau nu montarea de alte mijloace de iluminat pe autoturism in afara de cele din constructie? BOGDAN EUGEN BOGDAN EUGEN Salutare, am o intrebare pt stimabili avocati. Este interzisa sau nu montarea de alte mijloace de iluminat pe autoturism in afara de cele din constructie?? ... (vezi toată discuția)
Puncte penalizare proiectoare ceata mariustz mariustz Bun gasit, Aseara am primit o amenda pentru ca mergeam cu proiectoarele de ceata pornite, am primit 6 puncte, adica 750 lei. Pe internet am citit ca ... (vezi toată discuția)
Amenda proiectoare marius_man marius_man Buna seara, am si eu o rugaminte la cine se pricepe in contestarea amenzilor de circulatie... Dupa un drum de aprox. 7 ore in care am traversat 4 judete, ... (vezi toată discuția)