avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda proiectoare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda proiectoare

Am si eu o nelamurire. Am fost oprita de politie ca aveam proiectoarele aprinse. nu cele de ceata. am primit 240 ron si 3 puncte . Am refuzat sa semnez procesul verbal deoarece am fost oprita doar asa ca nu aveau ce face, si in plus orasul e plin de masini cu proectoarele aprinse. Ce pot face?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Presedintele , utilizator 15:08, 10 Februarie 2010
[
In conditiile in care dispozitiile in vigoare nu permit montarea de folii ,de lumini suplimentare ,daca autoritatea in drept a dispus verificarea in trafic a autoturismelor si din punct de vedere al sistemelor suplimnetrae de iluminare sau cele neomologate,.


in aceste cazuri se retine certificatul de inmatriculare (bineinteles, daca nu te intelegi cu nenea politistul...)
ynocentta a scris:

Proiectoarele indiferent de scopul utilizarii ,daca sunt calibrate tehnic,nu deranjeaza partenerii de trafic.

Cum mai pot fi calibrate?=D>
ynocentta a scris:

In conditiile in care dispozitiile in vigoare nu permit montarea de folii ,de lumini suplimentare ,daca autoritatea in drept a dispus verificarea in trafic a autoturismelor si din punct de vedere al sistemelor suplimnetrae de iluminare sau cele neomologate,.

Care-s "dispozitiile in vigoare" care "nu permit" asa ceva?:D

OUG 195/2002(A) – Codul Rutier
ART. 108
(1) Savarsirea de catre conducatorul de autovehicul sau tramvai a uneia sau mai multor contraventii atrage, pe langa sanctiunea amenzii, si aplicarea unui numar de puncte de penalizare, dupa cum urmeaza:
b) 3 puncte de penalizare pentru savarsirea urmatoarelor fapte:
8. folosirea luminilor de ceata in alte conditii decat pe timp de ceata;

Regulament de aplicare
§ 2. Semnalele conducătorilor de vehicule
ART. 114
(1) Conducătorii de autovehicule, tramvaie şi mopede sunt obligaţi sa folosească instalaţiile de iluminare şi/sau semnalizare a acestora, după cum urmează:
c) luminile de intalnire şi cele de ceata pe timp de ceata densa;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este interzisa sau nu montarea de alte mijloace de iluminat pe autoturism in afara de cele din constructie? BOGDAN EUGEN BOGDAN EUGEN Salutare, am o intrebare pt stimabili avocati. Este interzisa sau nu montarea de alte mijloace de iluminat pe autoturism in afara de cele din constructie?? ... (vezi toată discuția)
Puncte penalizare proiectoare ceata mariustz mariustz Bun gasit, Aseara am primit o amenda pentru ca mergeam cu proiectoarele de ceata pornite, am primit 6 puncte, adica 750 lei. Pe internet am citit ca ... (vezi toată discuția)
Amenda proiectoare marius_man marius_man Buna seara, am si eu o rugaminte la cine se pricepe in contestarea amenzilor de circulatie... Dupa un drum de aprox. 7 ore in care am traversat 4 judete, ... (vezi toată discuția)