avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contraventie pt nerespectarea zileleor libere legale ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contraventie pt nerespectarea zileleor libere legale ale angajatilor

buna ziua,

va rog sa-mi spuneti si mie care este modalitatea de penalizare pt un angajator in cazul in care nu respecta zilele libere ale angajatului(sambata si duminica)
Cel mai recent răspuns: NICOLETA CRAINICEANU , utilizator 15:38, 10 Aprilie 2012
Art.260 C.mun.
(1) Constituie contravenţie şi se sancţioneazã astfel urmãtoarele fapte:
.....
j) nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului sãptãmânal, cu amendã de la 1.500 lei la 3.000 lei;
....

In acest sens, puteti sesiza ITM-ul si/sau Inspectia Muncii.
va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regulament de ordine interioara valivaru valivaru Poate angajatorul, sa oblige angajatii pe R.O.I. sa muncesca, sambata si dumineca adica {8 ore pe zi 5 zile pe saptamana liber 2 zile nu sambata si duminica} ... (vezi toată discuția)
Contract angajare ana_schipor@ ana_schipor@ Se pune ca lucrez de la 8-17:30 de luni pana sambata inclusiv ca nerespectare a cdului munci tinand cont ca am duminica libera si in contract am 10spor wikend ... (vezi toată discuția)
Repausul săptămânal. V.Vasile V.Vasile Lucrez șofer,camion mare tonaj,la o firmă italiană dar sunt angajat la o firmă din România.Timp de trei luni,fiecare sâmbătă și duminică o petrec in ... (vezi toată discuția)