avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Somatie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Somatie

Buna seara,

Imi puteti spune, va rog, care este contul trezoreriei in care ar fi trebuit sa virez impozitul pe profit pentru un ONG, neplatitor TVA, cu activitate economica, pentru 2011?

Am achitat prin transfer bancar pe 27 februarie catre trezorerie in baza unui OP generat de un software de pe site-ul ANAF, intr-un cont care se referea la plata impozitului pe profit si pentru ONG-uri (nefiind agent economic). Ieri am primit somatie pentru neplata impozitului pe profit (inclusiv "daca nu achitati in 15 zile...executare silita etc"). Am mers astazi la admin. financiara cu OP-ul in cauza, dar nu au oferit raspunsuri relevante la aceasta problematica. In mare, au spus ca nu e acela contul (desi am reverificat si acel cont figureaza in listele lor de conturi ale trezoreriei pentru plata impozitelor pe profit) si ca banii sigur ni s-au returnat in cont... ceea ce nu s-a intamplat.

Ce se poate face in aceasta situatie, in conditiile in care deja am virat suma respectiva catre un cont al trezoreriei, ceea ce arata bunele intentii?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 17:20, 11 Aprilie 2012
Daca precizati locatia v-as putea ajuta.
Buna seara,

ONG-ul are sediul in Bucureşti, Sector 6.
RO29TREZ70620470101XXXXX beneficiar bugetul de stat, banca Trezorerie operativa sector 6.
Multumesc. Noi platisem la Alte impozite pe venit, profit si castiguri din capital de la persoane juridice.

In acest caz, cum putem proceda pentru solutionarea problemei? Se pot recupera banii de la trezorerie sau sa se vireze de la ei in celalalt cont?
Trebuie sa faceti o cerere in care sa explicatia situatia creata si sa solicitati mutarea banilor in contul corect.

Alte discuții în legătură

Contestatie executare silita? LifeRider LifeRider Buna ziua, Exista temei legal pentru a contesta o somatie trimisa catre un ong pentru neplata impozitului pe profit (pentru anul 2011) daca acesta poate ... (vezi toată discuția)
Activitate economica-activitate neeconomica-ong Ovidiu-O Ovidiu-O Organizarea unei competitii sportive este activitate economica sau nu ? In statut scrie ca avem dreptul sa organizam astfel de competitii. Este activitate ... (vezi toată discuția)
Tva nevirata in contul de tva ionela11 ionela11 Buna ziua, Am o firma care aplica split tva,... am facturat catre client si cu toate ca i-am trimis instiintarea sa vireze banii in conturi separate (baza ... (vezi toată discuția)