avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacere contract de munca conform 65 (1)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacere contract de munca conform 65 (1)

situatia este urmatoarea:
firma isi restrange activitatea; in urma acestei restrangeri vor fi suspendate 3 posturi, prin urmare se va recurge la concedierea a 3 salariati.
Acestia (salariatii) refuza sa plece din firma. Care este procedura legala de desfacere a CIM, in asa fel incat sa nu existe posibilitatea de anulare a deciziei(in urma unui eventual proces).
Si imi este foarte util sa stiu, unde trebuie transmisa decizia in afara de itm( trebuie si la somaj, la directia de solidaritate in munca, si mai ales care este termenul legal de trensmitere a acestora.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:42, 10 Decembrie 2008
Daca isi restrange activitatea inseamna ca posturile vor fi desfiintate.
In acest sens, angajatorul va emite o instiintare catre salariat prin care il anunta ca incepand cu data de ... este in preaviz de 20 de zile lucratoare , urmand ca la data expirarii preavizului c.i.m. c.i.m. sa inceteze potrivit art.65 alin.1 C.mun.
La expirarea preavizului se va emite decizia de concediere.
Decizia se depune la ITM in termen de 5 zile de la perfectarea acesteia.

In perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, in conditiile stabilite de angajator.
De asemenea, la incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
Va multumesc pentru informatie.Va rog sa imi spuneti daca mai trebuie transmisa aceasta concediere si in alta parte in afara de itm.
Ma refer la Agentia de somaj.Acolo se trimite adresa, sau cum se procedeaza?
Multumesc anticipat!
Se poate anunta si AJOFM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj Vioreld Vioreld salutare. firma la care lucrez a concediat un angajat (desfiintare post) si acesta va lua somaj . eu ca firma trebuie sa anunt A.J.O.F.M.- ul? ce acte trebuie ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala,obligatiile angajatorului ContSters53513 ContSters53513 Buna ziua, As dori sa aflu cum as putea sa concediez pe cineva motivand cu desfiintarea postului ca urmare a dificultatilor economice?Ce documente imi ... (vezi toată discuția)
Art 65 alin. 1? helenita helenita Art. 65. [concedierea pentru motive obiective] (1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului ... (vezi toată discuția)