avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pensie pentru limita de varsta vs. cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pensie pentru limita de varsta vs. cim

pana la data de 01.02.2012 ( de cand incepe plata pensiei) X este angajat cu cim 8 ore/zi. Azi 13.04.2012, firma primeste decizia de pensionare pentru limita de varsta, emisa in luna apriliea ; daca salariatul doreste sa si continue activitatea de ce ar mai avea nevoie la societate? ce modificari trebuie facute?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:59, 13 Aprilie 2012
Contractul vechi de munca a incetat ? ....intrucat potrivit art.56 alin.1 lit.c C.mun. acesta inceteaza de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare.

dat fiind ca azi am primit decizia, nu a incetat; trebuie sa l incetez si apoi sal reangajez?
Acesta trebuia incetat de la data cand a indepliniti conditiile pentru pensionare la limita de varsta ... in acest sens, faceti incetare c.i.m. si apoi angajarea din nou cu aceeasi data ..

De exemplu, puteti inceta c.i.m. cu data de maine si angajarea sa fie tot cu data de maine astfel incat sa respectati termenul de transmitere prevazut de HG nr.500/2011 pentru angajare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reangajare pensionar comoserv comoserv Salariatul aduce decizia de pensionare pentru limita de varsta. Doresc sa-l reangajez,trebuie sa-i incetez contractul si sa-i fac altul? Care este baza ... (vezi toată discuția)
Pensie limita de varsta Daliborka Daliborka Buna ziua as avea o nelamurire daca de exemplu am un angajat care este nascut in 19.09.1952, este obligatoriu sa intre anul acesta in pensie de limita de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. va rog foarte mult sa imi spuneti si mie daca am primit ... necula_calita necula_calita Buna ziua. Va rog foarte mult sa imi spuneti si mie daca am primit decizia de pensionare la limita de varsta , am un termen in care sa anunt angajatorul de ... (vezi toată discuția)