avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda stationare in statie autobuz
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda stationare in statie autobuz

Am luat o amenda in seara dinspre 30.11.08 si 01.12.08 de la Politia Rutiera pentru ca am stationat intr-o statie de autobuz pe motiv ca nu mai erau locuri in parcare.

Anexez o copie dupa PV si as dori sa stiu daca pot face ceva impotriva acestui PV.

Va Multumesc.
img151.imageshack.us/my.php?image=image00221ib9.jpg
Ultima modificare: Marți, 2 Decembrie 2008
CosminGL, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:49, 3 Decembrie 2008
Puteti face plangere impotriva p.v. de constatare a contraventiei in termen de 15 zile de la primirea acestuia.
Puteti sa motivati inexistenta locurilor de parcare dar aveti foarte putine sanse pentru anularea p.v., daca nu chiar deloc.
Insa daca invocati si dovediti vre-un motiv care inlatura caracterul contraventional al faptei ( starea de necesitate, forta majora etc.), puteti avea castig de cauza.
Nu este accesibil link-ul trimis. Daca nu descoperiti ceva motive de nelegalitate, destul de greu. Poate mai incercati sa postati link-ul sa vedem despre ce este vorba:)
[ link extern ]

Fara pauza dinainte de img.(Am lasat pauza deoarece forumul nu recunoaste semne de tip slash)

Sau: www.imagecross.com/04/image-hosting-view-12.php?id=9967image00221ib9.jpg
Ultima modificare: Marți, 2 Decembrie 2008
CosminGL, utilizator
Poate nu-mi dau seama bine, insa eu constat ca politistul va sanctioneaza pentru nerespectarea art.108 alin.1,9,8, fapte sanctionate de art. 99 alin.2 din OUG 195/2002 republicata.
Dupa ce cititi cu atentie PV va rog sa-mi confirmati ori sa-mi infirmati cele de mai sus pentru a-mi putea forma o opinie.
Av. Adrian Posdarie.
Citez: "Fapta este savarsita de: art 108 alin 1, lit a) pct. 8, din OUG 195/2002 si sanctionata de art 99 alin 2 din OUG 195/2002"

Deci, confirm afirmatia d-voastra.

Va Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 2 Decembrie 2008
CosminGL, utilizator

Alte discuții în legătură

Proces verbal mai malcos malcos Buna ziua. Mi s-a intocmit un pv pentru folosirea telefonului mobil in timpul mersului. In p.v. scrie asa \\"fapta savarsita este prevazuta de art. 108/1/A/2 ... (vezi toată discuția)
Oprire neregulamentala zozomester zozomester Va salut ! am o intrebare daca cineva ma poate ajuta. in oras exista un magazin mare care are parcarea proprie si unde cu cateva zile au vopsit in unele ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala act normativ gresit mentionat zaharia_marin zaharia_marin Buna ziua, In cursul acestei seri am fost sanctionat pentru ca nu aveam luminile de intalnire aprinse. In procesul verbal au fost mentionare OUG 195/2002 ... (vezi toată discuția)