avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Este vorba de o casa al carei proprietar a decedat in urma cu 7 ani . Acesta a avut trei fete din care mai traiesc doua . Una a decedat in urma cu 15 ani . Intrebarea este daca fostul sot sau copii decedatei au drept de mostenire asupra proprietatii .si in ce conditii . De ce nu vor sa faca succesiunea cele doua surori ramase in viata ?
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 19:04, 15 Aprilie 2012
Numai copiii decedatei vor culege cota mamei lor din acea casa (1/3) ( sotul decedatei va mosteni 1/4 din ce avea sotia sa la momentul decesului).
Nu stiu de ce surorile nu vor sa dezbata succesiunea dupa parintele/parintii lor, dar copiii decedatei ( nepoatele ) pot actiona in instanta
Copiii surorii decedate au drepul la mostenirea care se cuvenea mamei lor, adica 1/3 din mostenire. Ei vin la mostenire prin reprezentare in locul mamei lor care a decedat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune cu ambii parinti decedati ContSters98963 ContSters98963 buna ziua as dori sa stiu cum trebuie procedat daca ambii parintii sunt decedatii mai am doua surori decedate care au cate 2 copii 1) primul decedat ... (vezi toată discuția)
Suuccesiune cu peripetii zita74 zita74 Este un caz mai special: bunica mea D-zeu s-o ierte a avut doi fii. Unchiul meu a murit inaintea mamei sale ( nu a avut copii), tatal meu a murit dupa bunica ( ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire ne_interesant ne_interesant 1. Bunica sotiei a murit acum un an , acum vrem sa se dezbata mostenirea intre tata si cele doua fete ( una din ele este soacra mea ) : casa si terenuri 2. ... (vezi toată discuția)