avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... restante intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

restante intretinere

am citit la dv pe site despre un proiect de lege care prevede ca legea 175 din 2010 sa-si prelungeasca efectul pana in iunie 2012.nu am mai gasit alte detalii ,de aceea va rog sa mi spuneti daca s-a promulgat sau nu.avand in vedere ca peste trei zile va avea loc un proces de executare silita orice raspuns va fi bie pretuit

Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:32, 16 Aprilie 2012
Conform art. II (1) din acea lege, "Proprietarii care isi achita integral cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari in termen de 12 luni de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, vor fi scutiti de la plata penalitatilor generate de suma restanta cu titlu de baza. Prin cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari se intelege datoria cu titlu de baza fara suma rezultata din penalitati".
Legea s-a publicat in MO 502/20.07.2010 si a avut valabilitate pana la 20.07.2011.
Nu s-a mai prelungit nici un termen.
banuiam ce spuneti dumneavoastra pentru ca nu am gasit decat proiectul de lege.atat m-a ajutat google dar am zis ca poate nu ma descurc.va multumesc pentru mine si pentru cei pe care-i ajutati
stiu ca legea prevede ca suma penalizarilor sa nu depaseasca suma cheltuielilor deintretinere.exista cumva posibilitatea ca dupa un proces persoana rau platnica sa poata plati integral cotele de intretinere iar penalizarile sa fie reesalonate pe o perioada de timp stabilita?

Este problema care se poate solutiona strict intree presedintele de asociatie de proprietari si proprietarul obloigat la plata debitului,prin incheierea de angajament de plata cu termen de comun acord stabilit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata penalizarilor la asociatia de proprietari deea_cip84 deea_cip84 buna ziua am si eu o intrebare in ceea ce priveste penalizarile la asociatie. Am inteles ca in cazul in care platesti toata suma restanta exista o lege care nu ... (vezi toată discuția)
Mai e valabil art 2 din legea 175/2010? paun rodica paun rodica mai e valabil art 2 din legea 175/2010 privind scutirea de la plata penalitati de intarziere? (vezi toată discuția)
Penalitãþi întreþinere cioarec carmen cioarec carmen La care penalităţi la cheltuielile de întreţinere se referă legea 175/2010? La cele acumulate până la publicarea legii.23.07.2010 ? (vezi toată discuția)