avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tergiversare ancheta penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tergiversare ancheta penala

Am depus o plangere la politie privitoare la furtul unor bunuri de valoare din casa de catre menajera -data depunerii plangerii 3 martie 2011.
Menajera si-a recunoscut fapta,complicitatea sotului impreuna cu care a vandut la casele de amanet o parte din bunuri,acesta a recunoscut si el participarea la vanzarea lucrurilor furate precum si provenienta lor.La 2 luni,la prezentarea materialului,menajera a intors declaratia,afirmand ca ,de fapt,bunurile in valoare de aprox 150,000 lei au fost primite cadou de la un membru al familie pentru favoruri sexuale.In aceste conditii,la 4 luni de la prezentarea materialului,dosarul s-a intors la politie .Aici,membrul familiei mele a dat declaratie in care,evident,n-a recunoscut ce sustine acum invinuita,sotul ei s-a supus testului poligraf si s-a dovedit ca minte cand spune ca lucrurile nu au fost furate,menajera a adus o adeverinta neadevarata ca nu se poate supune testului poligraf.
M-am adresat cu 4 interventii,2 prim-procuroarei de la parchetul judecatoriei si 2 procuroarei de caz cerandu-le urgentarea cercetarilor si stabilirea valorii prejudiciului precum si sa cerceteze daca adeverinta medicala de la medicul de familie pentru evitarea testului poligraf este valabila.(exista elemente care ma fac sa cred ca a fost data ,,pe ochi frumosi).Am solicitat lamuriri asupra adeverintei pentru a dovedi ca si aici,menajera mintea si,astfel,sa dovedesc ca este de rea credinta.Intre timp ,am aflat ca isi plateste avocata muncind ca ...menajera part time chiar la avocata! Este legal?(fara contract,evident)La 8 martie m-am adresat si inspectiei judiciare a CSM.
Este 16 aprilie 2012 si lucrurile stau neclintite.
Unde ma pot plange pentru tergiversarea anchetei penale?Cum pot cere scimbarea procurorului de caz?
Va rog frumos ajutati-ma!

Cel mai recent răspuns: maiincolo , utilizator 16:46, 17 Aprilie 2012
Legal in termen de 30 de zile va trebui sa primiti raspuns de la C.S.M.
Privitor la activitatea pe care fosta menajera o presteaza la avocata sa, nu este nimic ilegal, fiecare persoana apta de munca este libera sa isi aleaga locul de munca.
Cu privire la actele procurorului aveti solutia oferita de art. 278 si 278 indice 1 Cod procedura penala.
Parerea mea este totusi sa asteptati raspunsul de la C.S.M., in principiu aceasta institutie raspunde petitiilor.
Va multumesc.
Trebuie sa mentionez ca m-am adresat de 2 ori prim-procurorului ierarhic superior si nu am primit nici un raspuns.De altfel,pana acum nu am primit nici un raspuns de la nimeni si nu inteleg ce se petrece.
Ati solicitat lamurirea situatiei la comandantul organului de politie care a efectuat cercetarea penala?
Nu inca,pentru ca atat avocatul cat si politistul mi-au spus ca nimic nu misca fara procuror.
Si iata ,un alt motiv pentru care nu m-am adresat comandantului politiei este ca nu stiu despre care din politii este vorba:politia locala sau judeteana?Specific ca locuiesc in oras resedinta de judet.Politia ,,locala" este cea careia trebuie sa ma adresez?

Alte discuții în legătură

Probe necesare in penal maiincolo maiincolo Menajera angajata cu contract mi-a furat din casa bijuterii valoroase de familie pe care,cu sotul ei,le-a valorificat cu contracte la diverse case de amanet.la ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de o parere ! Martor Martor Buna ziua , intampin o problema in care am nevoie de niste sfaturi . Incep direct cu povestea ca mai apoi sa va spun cele intamplate : Intr-o zi am plecat sa ... (vezi toată discuția)
Furt alex10 alex10 Salut! Am o problema. In urma cu 10 luni,impreuna cu un prieten am furat o geanta de la o femeie,iar acum mi s-a dat citatie sa merg la politie,am mers si mi ... (vezi toată discuția)