BUNA. AM LUCRAT CA SI CADRU MILITAR TIMP DE 5 ANI DE ZILE....SI AM AVUT UN SEF CARE IMI PURTA SAMBETELE, A INCERCAT SA MA DEA AFARA PRIN TOATE MIJLOACELE POSIBILE SI IMPOSIBILE...INCLUSIV MI-A DAT DOAR MIE PERSONAL TESTARILE ANUALE FIZICE...PSIHICE SI MILITARE. DACA A VAZUT CA NU IMI POATE DESFACE CONTRACTUL IN ACEST MOD...CAND MI-A EXPIRAT CONTRACTUL RESPECTIV LUNA IULIE ANULUI TRECUT, MI-A ZIS CA NU MAI ARE NEVOIE DE MINE SI FARA NICI UN ACT SCRIS MI-A ZIS SA PREDAU ARAMA SI TOATE CELE.
AM DISCUTAT CU UN PRIETEN DE LA JANDARMI CARE A PATIT ACELASI LUCRU DAR A ACTIONAT IN INSTANTA SI A CASTIGAT DE CEVA TIMP PROCESUL, SI CARE MI-A SPUS SA FAC SI EU LA FEL CA O SA AM MARI SANSE DE CASTIG...O SA MA REPUNA IN FUCTIE SI O SA-MI DEA SALARIILE DE ANUL TRECUT INCOACE. CE SE POATE FACE?
VA MULTUMESC
Contestarea deciziei de incetare a raportului de munca / de serviciu se face intr-o anumita perioada de timp .....depunerea contestatiei dupa expirarea acestui termen duce la pierderea litigiului prin admiterea exceptiei prescriptiei dreptului la actiune.
ADEVARAT A INVIAT...
DECI SA INTELEG CA NU SE MAI POATE FACE NIMIC?
CARE ERA PERIOADA LIMITA DE CONTESTATIE???
SI PUTEAM SA MAI FAC CEVA DIN MOMENT CE PRELUNGIREA CONTRACTULUI E O OPTIUNE SI UN ACT UNILATERAL....?
Fiind vorba despre iulie 2011 ... termenul era de 45 de zile.
La data expirarii duratei , angajatorul putea decide prelungirea raportului de munca / de serviciu ..insa era o optiune si nu o obligatie.
DAT TOTUSI...DIN MOMENT CE AM FOST UN MILITAR MODEL....AM PARTICCIPAT LA COMPETITII MILITARE.....NU SE PUTEA FACE NIMIC?
SI TOTUSI TIND SA CRED....CA CEVA ABUZURI S-AU FACUT ..NU MAU DAT AFARA CHIAR INTR-UN MOD LEGAL..
DAR PRECUM ATI SPUS...DACA NU AM FACUT IN TERMEN DE 45 ZILE...SALUT TUTI..SAU CEVA DE GENUL.
VA MULTUMESC
Sunt multe nedreptati in sectorul bugetar ... insa la dvs , angajatorul s-a folosit de o ”chichita” , si anume ca in legislatie nu este prevazuta obligativitatea prelungirii duratei c.i.m. sau a raportului de servciciu incheiat pe durata determinta
p.s
va rog sa nu mai scrieti cu majuscule este foarte greu de citit si , apoi , este o incalcare a Regulamentului de postare in Forum.