avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CIM pe perioada determinata, concediu medical, CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CIM pe perioada determinata, concediu medical, CCC

Buna ziua,

Am cautat pe forum un subiect similar cu al meu, dar nu am gasit si sper ca ma puteti ajuta.

In prezent am un contract de munca pe perioada determinata care expira la 31.05.2012.
De 2 saptamani am aflat ca sunt insarcinata, iar medicul ginecolog din cauza unui risc de fixare a sarcinii mi-a dat concediu medical pana la 30.04.2012.
Pe fondul unei probleme neurologice mai vechi, medicul curant neurolog mi-a recomandat repaus total ca sa pot duce sarcina la termen.

In conditiile de mai sus pot beneficia de concediu de risc maternal?
Cum se acorda acesta?
Ce se va intampla cu contractul de munca daca nu mai pot merge la serviciu?
Se suspenda sau se intrerupe?
Ce se intampla cu stagiul de cotizare pentru CIC in acest caz?
Voi mai putea beneficia de acesta daca CIM sa va incheia de drept si nu voi mai avea stagiu de cotizare?

Sper ca ma puteti ajuta, deoarece nu stiu cum sa abordez aceasta problema, care in momentul de fata mi se pare imposibila. #-o
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:57, 13 Decembrie 2013
tudorvaleriu a scris:

1. - Daca vi s-a spus ca veti fi pontata cred ca asa se va intampla, nu vad de ce ar face altfel.
- Ar fi fost bine sa va dea si ceva in scris.

2. Puteti sa va luati un alt concediu medical inainte de cel de maternitate.

Bună ziua,

Am şi eu următoarea problemă. Am avut un salariat în concediu medical căruia trebuia să-i expire contractul individual de muncă. Angajatorul a decis prelungirea CIM cu 3 luni, în timpul concediului medical, contrar a ceea ce spune art. 49 alin. 6 din Codul Muncii. Există vreo problemă în privinţa asta? ITM poate da amendă? Vă mulţumesc anticipat!
1. In cazul relatat de dvs. este vorba de un contract individual de munca (CIM) pe perioada determinata.

2. Acest CIM a fost prelungit in timp ce salariatul este in concediu medical.

3. Nu este nici o greseala deoarece tot in Codul muncii, la art.49(5) se spune:

(5) De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.

4. Dvs., prin prelungirea duratei CIM, ati inlaturat cauza de incetare de drept.

5. Nu aveti de ce sa fiti amendat de ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Criterii de acordare a concediului prenatal din somaj coroscrinela coroscrinela Buna ziua. Am fost angajata cu cm pe perioada determinata,firma a prelungit cm cu o luna,eu fiind in concediu de risc maternal,am fost anuntata sa merg dupa ... (vezi toată discuția)
Buna seara. plata concediu de maternitate CONSTANTIN CRISTINA CONSTANTIN CRISTINA Am si eu o problema......am 3 luni de sarcina si in luna octombrie imi expira contractul de munca, lucrez in aceasta firma de 1 an si 10 luni, in momentul de ... (vezi toată discuția)
Sarcina cu risc maternal in cazul unui cim pe perioada determinata ionela1234 ionela1234 buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema un pic mai complexa: sunt insarcinata in luna a 5-a, iar pana in luna a 7-a trebuie sa stau in risc ... (vezi toată discuția)