avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general este corecta in utilizarea contractelor civile ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

este corecta in utilizarea contractelor civile aparitia contului 401?

buna ziua.
am o mare nelamurire:am incheiat pentru o zi (31.03.2012
)o conv.civila de pres.servicii cu o persoana care are functia de baza la o autoritate publica.functia persoanei in cadrul conventiei este de evaluator la un curs desfasurat de noi.am decis ca procentul impozitului retinut sa fie de 16 %.de asemenea cotele de sanatate si somaj.aceasta operatie am inregistrat-o in [EDITAT nume program de contabilitate] la contract civil.
acum intrebarea: in [EDITAT nume program de contabilitate] imi apare la colaboratori iar in nota contabila apare 401 nu 421.este corect?
Ultima modificare: Marți, 17 Aprilie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: lenuborsan , utilizator 16:32, 17 Aprilie 2012
Sigur ca da. Contul 401 se foloseste pentru colaboratori, dar trebuie creat un analitic distinct. Adica 401.1 sau 401.01.
in cazul meu eu voi plati in numele persoanei atat impozitul cat si sanatatea si somaj?daca am o renumeratie de 150 brut, voi plati 16 lei la CAS, 1 la Somaj si 24 lei impozit.este corect?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete cadou de craciun pt salariati fara copii minori ALINA DUMITRASCU ALINA DUMITRASCU Buna seara! Am urmatoarea situatie: Angajator cu 7 angajati, dintre care numai unul are copii minori.Cu ocazia Craciunului s-au acordat prime in numerar de ... (vezi toată discuția)
Cum se impoziteaza ? gigelas gigelas Buna ziua, O societate comerciala (SRL),face un contract de colaborare cu o persoana fizica, prin care persoana fizica are urmatoarele obligatii: -sa ... (vezi toată discuția)
Proiect facultate tirna tirna Buna , sunt studenta la contabilitate si informatica de gestiune in anul 2 si trebuie sa fac un proiect . Idea este ca trebuie sa merg la o firma sa ma ... (vezi toată discuția)