avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa poluare 2012
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa poluare 2012

Buna.

Are cineva jurisprudenta pentru recuperarea integrala a taxei de prima inmatriculare in baza legii 9/2012? Am auzit ca se poate prin instanta, insa nu stiu de unde sa o apuc, intrucat nu ma intereseaza cei 25% ... Azi am cumparat din germania o masina si taxa de prima inmatriculare m-a costat doar 8.500 lei. Ma puteti indruma va rog?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cafea1 , utilizator 22:19, 17 Aprilie 2012
Pe legea 9/2012 nu exista jurisprudenta. Nici un proces inceput in 2012 nu s-a finalizat inca. Sunt valabile temeiurile de drept invocate anterior deoarece legea 9/2012 nu schimba nimic dpdv al legalitatii taxei de poluare impusa autoturismelor second hand sau al caracterului discriminatoriu presupus de procedurile de inmatriculare ale auto sh proaspat importate sau ale auto sh deja inmatriculate in Romania.
Pentru usurinta vazusem undeva un link spre un site de unde puteati achizitiona un cd cu documentatia completa necesara recuperarii taxei, inclusiv cererile de chemare in judecata, daca nu doriti sa apelati la un specialist. Daca va intereseaza, caut link-ul.
MULTUMESC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa auto (9/2012) platita dupa 01.01.2013 - cerere respinsa AlinMiclea AlinMiclea Buna ziua, Sper sa ma puteti ajuta in situatia urmatoare: Am depus la tribunal in iulie 2013 un dosar \\"standard\\" pentru recuperarea taxei auto ... (vezi toată discuția)
Taxa auto pentru logan nou moc_laura moc_laura Buna ziua, am tot urmarit topicele pe tema mult controversatei taxe de prima inmatriculare si vreau sa stiu daca se poate recupera si pentru autoturismele ... (vezi toată discuția)
Taxa de poluare - legea nr. 9/2012, model de cerere adresata instantei razvanpatrol razvanpatrol cind apare in monitorul oficial in ce data!? voi putea merge direct la serviciul de inmatriculari fara sa platesc taxa? dar cind apare? ... (vezi toată discuția)