avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1882 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general refuza eliberare factura
Discuție deschisă în Contabilitate în general

refuza eliberare factura

Am achitat niste bunuri in avans pe baza unui contract de vanzare cumparare. Firma pe care o reprezint a fost pusa in posesia bunurilor, respectiv 27 de domenii internet (www) dar vanzatorul refuza sa-mi elibereze factura pentru plata facuta prin banca. Dupa numeroase insistente nu mai reusesc sa iau legatura cu reprezentantii firmei.
Ce solutii am in situatia de fata?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: soficu cristina , utilizator 08:18, 24 Aprilie 2012
Tva-ul se poate deduce, facand analogie cu obligatia emiterii facturii.Chiar daca ati inregistra avans marfa, tot exista obligatia emiterii facturii la incasare avans.Va sugerez sa emiteti intrebarea catre asistenta contribuabili in jud.dvs. sau direct pe site-ul ANAF.Veti primi raspuns in cel mai rau caz, in 45 zile, dar veti avea si punctul lor de vedere in scris.Daca vreti, puteti anunta si garda Financiara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la incasare camelia adina camelia adina daca o sc A cu regimul ,, tva la incasare ,, achizitioneaza marfa de la o sc B cu regim normal de tva (nu aplica sistemul tva la incasare ) dar este in ... (vezi toată discuția)
Furnizorul nu aplica tva la incasare carmenbn carmenbn Am cumparat marfa de la un furnizor care nu figurează in Registrul persoanelor impozabile care aplică sistemul TVA la încasare.Cum inregistrez factura de ... (vezi toată discuția)
Avans achitat, factura furnizor neemisa SISSInew SISSInew Am achitat prin virament bancar, conform unei facturi proforme un avans la data de 12 aprilie 2011. In ziua urmatoare am primit o parte din materialele ... (vezi toată discuția)