Buna ziua. Acum cateva luni, am apelat la o firma de computere pentru o recuperare de date. Pierdusem niste date dupa un hard extern asa ca la recomandarea unei cunostinte, am ajuns la firma respectiva. Tipul care lucra acolo, mi-a zis de la inceput ca nu stie sigur daca poate sa mai faca ceva, dar a zis sa-l las acolo, ca incerce sa ma ajute. In fine, am predat hard-ul firmei pe semnatura (inca mai am hartia), de fata fiind si seful firmei. A doua zi cand vorbesc cu el imi zice ca a gasit datele si sunt ca le vede si ca ma costa 500 de lei, dar ca daca vrea sa ramana intre noi, poate sa aranjeze, si sa dau 350 fara sa stie seful lui. Eu am fost de acord (prima mea greseala) si m-am dus la el la firma si mi l-a dat iar eu fara sa verific daca datele chiar sunt bune, am luat hard-ul si ajuns acasa am constatat ca nu puteau fi folosite. Au intrecut cateva luni de amanari, cum ca n-are bani, ca are probleme, oricum e lesne ca nu are de cand sa-mi dea banii. Stiu ca sanse nu prea am sa-i recuperez, dar exista vreo solutie, ceva, macar sa-l sperii? Multumesc
Daca ati fi procedat legal, adica plata cu factura, chitanta, ati fi avut un temei pentru tragerea la raspundere pentru neindeplinirea obligatiilor asumate, respectiv acelea de recuperare a datelor. Insa, avand in vedere ca ati ocolit calea unei plati legale, din punctul meu de vedere nu prea aveti ce face legal.
Buna ziua. Aceeasi problema o am si eu dar am acte la mana. Iata situatia mea: un fost coleg de-am meu de generala s-a apucat sa faca ermopane si am apelat la el sa imi realizeze niste rulouri de exterior. Valoare acestora 1500 euro. In februarie anul trecut i-am achitat la inceput integral (era un fost coleg deci aveam incredere). Termen de livrare si montare 10 zile lucratoare. Mi-a eliberat factura + chitanta. Nu mi-a executat niciun rulou. Dupa 6 luni am apelat la OPC, l-a chemat acolo si i-a zis ca ii da amenda 5.000 de lei dar cel de la OPC m-a rugat sa ajung la o intelegere amiabila cu el si sa il mai pasuiesc vreo 2 luni, si sa nu ii dea amenda. Am zis:ok, am hotarat cu el printr-o conventie (semnata de ambele parti) sa imi dea banii inapoi, 200 de euro lunar, in fiecare luna, pana cand se stinge datoria. Mi-a dat cu chiu si vai jumatate din suma iar de vreo 2 luni nu mai raspunde nici la telefon, nimic. Cel de la OPC mi-a spus ca acest caz ramane deschis si ca asteapta de la mine o hartie cum ca s-a terminat cu datoria ca sa il claseze. Nu mai am incredere ca OPC va rezolva problema. Cel de la OPC mi-a zis atunci ca daca ii da amenda 5.000 de lei acesta se va grabi sa plateasca amenda nicidecum datoria catre mine. Sfatuiti-ma va rog ce pot sa fac legal sa imi rezolv problema. Va multumesc.