avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Avans antecontract agentie imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Avans antecontract agentie imobiliara

Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea situatie si as aprecia sfaturile dvs. In luna octombrie 2014 am semnat un antecontract pt.intermedierea unui apartament cu o agentie. Am platit un avans de 500 euro pt. care am primit chitanta si factura. Tranzactia nu a mai avut loc deoarece apartamentul are probleme juridice. Din pacate, am fost informata abia in luna martie a acestui an ca nu putem continua cu tranzactia (in tot timpul acesta am fost amanata cu toata documentatia). Problema este ca agentia nu vrea sa-mi returneze avansul dat si ma "sfatuieste" sa apelez la un avocat. Ce ma sfatuiti sa fac, cat ar dura procesul si daca am vreo sansa sa-mi recuperez banii...nu mai zic de prejudicii...Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:35, 28 Martie 2015
apelati la un avocat din orasul dvs care sa va studieze contractul despre care scrieti.
reusita dvs intr-un eventual proces, depinde de clauzele din acel contract.
verificati ce clauze sunt trecute, in caz de neperfectare a vanzarii.
daca vorbiti de antecontract de vanzare-cumparare semnat cu promitentul vanzator, suma ar trebui s-o puteti recupera...dar cum spuneti ca antecontractul este semnat cu agentia, clar ca este vorba de cu totul altceva. Comisionul agentiei trebuia achitat numai in ziua perfectarii vanzarii propriu-zise, cel mult o suma mica din comision si la momentul semnarii antecontractului, cu mentiunea ca si acea suma mica sa fie restituita in caz de neperfectare a vanzarii propriu-zise.

consultati un avocat!!!
Poate ca ar fi bine sa procedati asa cum v-a sfatuit agentia imobiliara.
Este posibil sa va fi trimis la avocat intrucat conform contractului nu ati castiga in instanta.
Si sa mai si tmbrati ar insemna ca daca ati pierde procesul mai platiti si avocatul lor si cheluielile achitate la stat.

Era mai in favoarea dvs. daca va recomandau sa mergeti la avocat mai inainte de a semna antecontractul...
Dar...probabil ca atunci nu aveau acest interes...intrucat probabil nu mai semnati si nu mai plateati...cei 500 euro...
Ai putea totusi sa suni si la OPC, frumos, elegant, cat di cat .Citeste si contractul de intermediere....Spui frumos OPC-ului ca ai dat niste bani degeaba.Eu asta zic sa incerci prima data, abia asteapta baietii sa le dea o amenduta, ca tot se poarta.
Ultima modificare: Vineri, 27 Martie 2015
ContSters341692, utilizator
koolshen a scris:

Ai putea totusi sa suni si la OPC, frumos, elegant, cat di cat .Citeste si contractul de intermediere....Spui frumos OPC-ului ca ai dat niste bani degeaba.Eu asta zic sa incerci prima data, abia asteapta baietii sa le dea o amenduta, ca tot se poarta.

Avansul dat de către promitentul cumpărător promitentului vânzător nu are nici o legătură cu OPC-ul.

Trebuie studiat contractul incheiat cu agentia imobiliara, in special clauzele privind avansul si conditiile de plata/restituire a avansului.Personal cred ca, fara ajutorul unui avocat nu va puteti descurca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza contract intermediere imobiliara Horimarian Horimarian Bună ziua, Vă rog să îmi spuneți dacă un agent imobiliar poate să profite cumva de următoarea clauză din contractul de intermediere, sau să ... (vezi toată discuția)
Nelămurire avans antecontract vladmuresan02 vladmuresan02 Urmează să cumpăr un apartament și am o nelămurire la semnarea antecontractului. Agenția mi-a zis că trebuie să dau tot avansul (15% din valoarea ... (vezi toată discuția)