avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... care este taxa judiciara de timbru in cazul somatiei ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

care este taxa judiciara de timbru in cazul somatiei de plata

Am si eu o problema. Am introdus o somatie de plata la judecatorie. Am taxat-o cu 39 lei conform Lg.146/1997. In citatia primita suntem instiintati ca trebuie sa mai achitam suma de 1998 lei cu titlu de taxa judiciara. Care este parerea dumneavoastra si ce ma sfatuiti sa fac. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: glo , utilizator 15:26, 9 Februarie 2009
La primul termen de judecata aveti posibilitatea sa cereti lamuriri instantei, sa contestati aceasta taxa judiciara si sa o motivati, raportata evident la obiectul cererii dedus judecatii.
glo a scris:

Am si eu o problema. Am introdus o somatie de plata la judecatorie. Am taxat-o cu 39 lei conform Lg.146/1997. In citatia primita suntem instiintati ca trebuie sa mai achitam suma de 1998 lei cu titlu de taxa judiciara. Care este parerea dumneavoastra si ce ma sfatuiti sa fac. Va multumesc

Potrivit Legii nr.146/1997, cererile pentru emiterea somatiei de plata se timbreaza cu o taxa fixa in valoare de 39 lei.
Impotriva modului de stabilire a taxei judiciare de timbru se poate face cerere de reexaminare, la aceeasi instanta, in termen de 3 zile de la data la care s-a stabilit taxa sau de la data comunicarii sumei datorate.
va multumesc pentru raspuns.
Dar mai intreb ceva: care este taxa judiciara in cazul in care cer reexaminarea taxei judiciare de timbru.
Astept in continuare raspunsul dumneavoastra
Cu o taxa judiciara de timbru fixa in cuantum de 8 lei.
va multumesc.am taxat-o cu 8 lei si timbru de 0,5 lei

Alte discuții în legătură

Timbrare cerere in anulare a somatiei de plata timici timici Va rog sa-mi spuna cineva cum se timbreaza cererea in anulare a somatiei de plata? Cu 8 RON, sau cu 39 RON sau cu o alta suma? Multumesc,Timea Este urgent (vezi toată discuția)
Taxa timbru si timbru judiciar sunt fixe? Andrei T Andrei T cererea de somatie de plata adresata instantei trebuie timbrata cu taxa timbru si timbru judiciar. valoarea acestor doua taxe nu este fixa? (39 lei, respectiv ... (vezi toată discuția)
Cuantumul taxelor de timbru - cerere de chemare in judecata pentru obligarea paratului la inmatricularea vehiculului cumparat slv63 slv63 Buna ziua! Am de facut o cerere de chemare in judecata pentru obligarea paratului la inmatricularea vehiculului cumparat. nu stiu care este valoarea taxei de ... (vezi toată discuția)