avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... P.F.A. sunt scutite de la plata CAS?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

P.F.A. sunt scutite de la plata CAS?

Sunt P.F.A si sunt si angajat cu contract de munca pe perioada nedetrminata la o societate care imi retine si vireaza toate contributiile catre stat. Activitatea ca P.F.A. o desfasor ocazional..
Cel mai recent răspuns: bogdypadu , utilizator 12:37, 10 Septembrie 2012
Persoanele fizice autorizate (PFA) care au si carte de munca sunt scutite de la plata contributiilor sociale, potrivit noii legi a pensiilor articolul 11 din aceasta lege acorda la alineatul 4 scutire pentru PFA care au si carte de munca.

Cu stima.
Ultima modificare: Joi, 19 Aprilie 2012
Flavius1984, utilizator
Si sunt scutite si plata contributiei la sanatate?
stefanvasile a scris:

Si sunt scutite si plata contributiei la sanatate?



Va rog dacă stie cineva dacă persoanele fizice autorizate care realizează venituri ocazional şi sunt angajate cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată sunt scutite de la plata contribuţiilor la sănatate?


Cu stimă şi deosebit respect
Nu sunt scutite, dimpotrtiva au obligatia achitarii unei cote de 5,5% din venitul net, realizat anual.

Alte discuții în legătură

Contributii datorate de pfa adicris adicris Buna ziua, as vrea sa dechid un pfa. Ce contributii ar trebui sa platesc la stat, cand si ce suma ar presupune acestea. (vezi toată discuția)
Pfa plata cas AdinaElenaC AdinaElenaC Sunt PFA si pe anul 2012 am realizat un venit de 1200 lei pentru care am primit de la CAS ca trebuie sa platesc 950 de lei. Este corect pentru un venit asa mic ... (vezi toată discuția)
Pfa şi contribuţiile sociale 2016 - articol avocatnet Laura Ciobeica Laura Ciobeica Persoanele fizice autorizate (PFA) trebuie sa plătească pentru veniturile pe care le realizează un impozit de 16%. În plus, această categorie de ... (vezi toată discuția)