avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Suspendarea dreptului la asistenta sociala (pensie de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Suspendarea dreptului la asistenta sociala (pensie de handicap)

Va scriu in numele mamei mele careia i s-a retras dreptul de a mai primi pensie de handicap din 01.01.2012 desi este pensionata initial pe caz de boala conform legii 19/2000 din data de 01.09.2001.A tot fost chemata la o reevaluari iar in 2006 a primit certificat cu grad de handicap permanent.Intrebarea mea este :Daca este pensionata pe caz de boala recunoscandu-se ca este bolnava sa i se retraga acest drept?Nu ar fi normal daca cei din comisia de reevaluare sa-i retraga si dreptul la pensie daca nu-i recunoaste gradul de handicap?

Alte discuții în legătură

Incetarea dreptului la asistenta sociala nicutamas nicutamas In data de 11 martie 2012 la orele 19:33,am pus o intrebare in Forum,la care nu am primit raspuns.Va rog a ma lamuri in problema ridicata(daca se poate),mai ... (vezi toată discuția)
Pensia cu handicap de gradul 2 floreavali floreavali O persoană tânără, care este pensionată pe caz de boală (gr.II), este în stare şi doreşte din tot sufletul să se angajeze la un privat, ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate, schimbare grad - contestatie tudorioan tudorioan In fapt, o persoana a fost pensionata pe caz de boala fiind incadrata in grad de invaliditate I cu insotitor, datorita unui diagnostic de pleonasm de col ... (vezi toată discuția)