avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anrp
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anrp

Am un dosar la anrp bucuresti in baza legi 10 pentru despagubiri pt o casa si teren am citit noul proiect pe care vrea statul sa l impuna,cu despagubiri pt 15 la suta pe o perioada de 12 ani!!! vreau sa stiu daca nu accept noua lege si dau statul in judecata ce sanse am? si cat ar dura procesul ? trebuie sa dau statul la cedo,sau pe instantele din Romania? multumesc
Cel mai recent răspuns: mobexport , utilizator 14:38, 30 Aprilie 2012
Daca hotararea judecatoreasca este definitiva si irevocabila sau ramane astfel pana la data intrarii in vigoare a proiectului de lege si suma este consemnata in hotarare, va veti lua banii in transe egale pe 12 ani.
Multumesc pentru raspuns,dar cu art.4 cum ramane?Si fara plafonare,sa inteleg?
Teoretic, asa rezulta din proiectul de lege.
Daca vor impune aceasta masura ,atacam HG in contencios. Legile anterioare de despagubiri stipuleaza clar si fara echivoc faptul ca sumele ce le primim sunt la valoarea de piata sau ca diferenta daca am primit despagubiri pe L 112. Daca schimba acest lucru prin HG, se modifica substantial legile proprietatii si se promoveaza inegalitate de tratament intre cei norocosi si ceilalti. Astfel se incalca jurisprudenta CEDO in materie de proprietate si cerinta imperativa privind "justa despagubire".
- pentru claudiu_iuliann: situatia Dvs. nu este foarte clara: aveti decizia CCSD sau titlul de plata? Sau inca nu aveti evaluara? Exista optiuni functie de stadiul dosarului.

- pentru mama lui stefan: hotararea instantei de fond (tribunalul) este definitiva. De ce nu o puneti in executare? O alta solutie ar fi sa puneti in executare direct hotararea comisiei. Veti primi initial doar suma mentionata in Hotararea Comisiei, iar cand terminati procesul mai intocmiti un dosar de executare pentru diferenta. De obicei sfatul meu este sa va judecati si sa aveti un singur dosar de executare, dar avand in vedere situatia instabila, chiar daca veti avea 2 dosare de executare (deci, 2 contestatii la executare), merita efortul.
Sper ca in instanta ati solicitat actualizarea de la data emiterii hotararii de catre Comisie pana la data platii efective. In asemenea situatii, cand ajungeti sa va judecati pt. drepturile ce vi se cuvin, nu ar fi rau sa solicitati si dobanda, precum si daune morale conf. disp. art. 18 alin. (3) din Legea 554/2004.
Oricum, sfatul meu este sa puneti in executare imediat.
O zi buna
Ultima modificare: Duminică, 29 Aprilie 2012
mobexport, utilizator

Alte discuții în legătură

Legea 290/2003 iulian nicu iulian nicu as dori un raspuns din partea avocatnet ,cu privire la problema mea; am dosarul depus la anrp din luna martie/2007cu decizie ,hotarire,dovada refugiului si ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu sorincapitanescu sorincapitanescu Buna ziua, Am si eu o problema.:( In 25.11.2009 am castigat la Tribunalul Bucuresti (pe fond) un proces cu ANRP-Legea 290/2003.:D In 30.12.2009 ANRP a ... (vezi toată discuția)
Contestia in anulare+cheltuieli de judecata wap54 wap54 1. Dragii mei ce ma sfatuiti in acest mod(pe aceasta cale), va dau detaliile sa puteti analiza, am depus cerere si dosar pe Legea 290/2003, la prefectura, ... (vezi toată discuția)