avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune

Care este procedura sa obtin un act de proprietate, daca detin un imobil inscris pe rol la primarie din anul 1970 si unul din 1980?
Mentionez ca timp de peste 40 de ani si respectiv 30 de ani taxele si impozitele le-am platit pe numele meu.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 13:55, 19 Aprilie 2012
se poate introduce o actiune la instanta in constatarea uzucapiunii. veti avea nevoie de inscrisuri si martori. ar fi bine sa luati legatura cu un avocat din zona dumneavoastra care sa verifice ce inscrisuri aveti si sa va indrume in mod corect in dosar. mult succes
Daca figurati cu ele in posesie in registrul agricol 1986-1990 si registrul cadastral 1990, puteti incerca obtinerea Ordinului Prefectului in baza art. 23 din legea 18/1991. Dosarul se depune la primarie si ar trebui sa contina:
- cerere;
- acte stare civila;
- schita cadastrala a imobilului efectuata de un expert autorizat;
- extras registru cadastral 1990 si registru agricol 1986-1990 pentru fila aferenta imobilului;
- istoric rol fiscal;
- declaratii ale vecinilor cum ca nu le este afectat dreptul de proprietate, daca suprafata rezultata din masuratori este mai mare decat cea din evidente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea proprietatii unui teren prin uzucapiune respinsa iulia bumbu iulia bumbu Am intreprins o actiune in constatare pentru obtinerea dreptului de proprietate asupra unui teren intravilan ,prin uzucapiune si cererea dupa 2 ani de zile cat ... (vezi toată discuția)
Obtinere acte de proprietate pentru un imobil construit in 1950 impreuna cu sotia pe un teren dat de tatal acesteia,pe care la cumparat cu act de mana in 1947 vs99teo vs99teo Buna ziua, Vreau sa obtin acte de proprietate pe un imobil construit in 1950 pe un teren donat de socrul meu la casatoria cu fiica acestuia.Donatia s-a facut ... (vezi toată discuția)
Actiune in constatare sau uzucapiune? adrian.cocea adrian.cocea Imobil + teren aferent intravilan cumparate de sot-sotie in 1928. De pe urma lor au fost 5 copii. Sotul decedeaza in 1943 si nu este nici un act ca s-ar fi ... (vezi toată discuția)