avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Registru jurnal si de inventar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Registru jurnal si de inventar

Buna ziua,

Stiti cumva daca este obligatoriu si legal sa avem registrele jurnal si de inventar cumparate sau putem sa le avem listate din programul de contabilitate? oricum le listam la sfarsit de luna, respectiv de an (cel de inventar).

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 16:40, 19 Aprilie 2012
Nu este obligatoriu sa fie scrise pot fi si listate dar programul de evidenta contabila pe care-l aveti trebuie sa respecte reglementarile contabile:

Art. 23 din Legea contabilitatii(82/1991 republicata)
.
(1)Persoanele prevăzute la art. 1 care utilizează sisteme informatice de prelucrare automată a datelor au obligaţia să asigure prelucrarea datelor înregistrate în contabilitate în conformitate cu reglementările contabile aplicabile, controlul şi păstrarea acestora pe suporturi tehnice timp de 10 ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registru jurnal cumparat de la adm fin. aida1 aida1 Pana acum la registru jurnal am tiparit doar formularele date de SAGA. Ar trebui sa le transcriu si-n tipizatul pe care l-am cumparat de la Adm. fin. sau este ... (vezi toată discuția)
Arhivare acte contabile nelda nelda Buna ziua, Cati ani trebuie sa pastreze o societate comerciala infiintata in 1994,actele contabile ? (vezi toată discuția)
Distrugere documente contabile srl vasi49 vasi49 Dupa cati ani pot fi distruse documentele contabile ale firmei?? Exista o lege in acest sens,care este ??? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)