Buna ziua,. sunt in posesia deciziei emise de ANRP referitoare la acordarea de despagubiri, decizie emisa in 8.12.2011. Mentionez ca inca nu am depus actele pentru optiune. In ce masura ma afecteaza daca se va aproba noul proiect de lege referitor la despagubirea in limita a 15 % din valoare ? Voi intra sub incidenta acestei legi daca inca nu am optat ? Daca voi opta pentru titlu de conversie - despagubire in actiuni care sunt efectiv pasii care trebuie sa ii urmez, avand in vedere ca sunt in provincie si sunt o persoana in varsta ?In cat timp voi primi titlul de conversie si daca voi putea sa vand apoi actiunile imedia la fondul Proprietatea. Va multumesc
Potrivit legislatiei actuale, puteti opta atat pentru despagubiri in numerar, cat si pentru actiuni.Sunt suspendate doar platile in numerar (pentru cei care au optat astfel) pana in august 2012, potrivit OUG 62/2010 (tine-l-ar domnu' sanatos pe constitutionalistul Boc) si emiterea de noi decizii (titluri de despagubire) si de titluri de conversie (OUG 4/2012, la care Boc nu are nicio contributie, desi actul e croit dupa chipul si asemanarea sa).
Modificarea legislativa despre care se discuta este doar in stadiul de proiect. In forma actuala a actului, in opinia mea, cei care sunt titularii unei decizii (care constata creanta in suma de ... asupra statului roman, asa cum limpede glasuieste legea) nu pot fi afectati de o eventuala masura privind plata doar a unui procent din creanta. Dar asta e doar o parere, de care, desigur, demnii urmasi ai constitutionalistului Boc nu sunt obligati sa tina seama. Poate CEDO sa aiba un cuvant de spus. Sau cei indreptatiti la despagubire, prin proteste de amploare, asa cum au facut bacauanii impotriva exploatarii gazelor de sist.
Cum spuneam, traim in Romania, si asta explica multe.
Va multumesc pentru parerea juridica si eu as opina tot pentru o astfel de incadrare a cazului meu. Dar cine ne intreaba de fapt pe noi muritorii de rand ?
In ipoteza ca as primi titlul de conversie in actiuni la fondul Proprietatea, as putea sa la revand lor ? In cat timp se poate face asta ?
Va multumesc