la listele cu sustinatori pt candidatii independenti la primarie sau ca si cosilieri trebuie trecut numele si prenumele,sau prenumele si numele?(al candidatului independent).Eu am facut mai multe liste cu sustinatori pt un candidat independent si pe unele am trecut numele si prenumele,pe altele prenumele si numele,fac precizarea ca pe lista model din lege in paranteza scrie prenumele si numele.Oare am gresit? Mai sunt valide listele?
Art. 49. din legea 67 din 2004 privind alegerea autoritatilor administratiei publice locale
(1) Lista sustinatorilor trebuie sa cuprinda data alegerilor, numele si prenumele candidatului, functia pentru care candideaza, numele si prenumele sustinatorului, data nasterii, adresa, denumirea, seria si numarul actului de identitate, semnatura acestuia, precum si numele si prenumele persoanei care a intocmit-o. Persoana care a intocmit lista este obligata ca, impreuna cu aceasta, sa depuna o declaratie pe propria raspundere prin care sa ateste veridicitatea semnaturii sustinatorilor.
(2) Lista sustinatorilor constituie un act public, cu toate consecintele prevazute de lege.
(3) Sustinatorii pot fi numai cetateni cu drept de vot. Un sustinator poate sprijini cate un singur candidat la functia de consilier local, cate unul la functia de consilier judetean si cate unul la functia de primar.
(4) Adeziunile sustinatorilor se dau pe propria lor raspundere.