avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Controverse privind CASS-ul aplicat pensiilor de peste ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Controverse privind CASS-ul aplicat pensiilor de peste 740 lei - opinie de pagubit

Public aceasta cerere pe care am conceput-o pentru a cere parerea specialisilor. Eventual se pot cere daune celui ce a semnat ordinul?
CERERE
Catre
CASA JUDETEANA DE PENSII [Editat]

Prin prezenta formulez o cerere conform Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public.
Doresc să primesc o copie a ordinului prin care a fost interpretat articolul art.259 alin.(2) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sanataţii si incepand cu ianuarie 2011 mi s-a oprit cota de 5,5% din intreaga pensie, lucru ce s-a dovedit ca urmare a Deciziilor nr.223 si 224, ale Curţii Costituţionale, pronuntate in data de 13 martie 2012, ca nefiind conform cu legea.
Conform comunicatului de presa din data de 14 martie a.c., Curtea Constituţională a constatat ca ? dispoziţiile art 259 alin(2) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sanatatii sunt constitutionale in masura in care se interpretează in sensul ca procentul de 5,5 se aplica numai asupra veniturilor din pensii care depasesc 740 de lei.?
Decizia nr.223/13 martie 2012, prin care a constatat ca? deciziile sale produc efecte numai pentru viitor iar cele stabilite prin prezenta decizie urmeaza a se aplica de catre Casa Naţională de Pensii Publice, prin casele judeţene de pensii, si casele sectoriale de pensii, de la data publicarii deciziei Curtii Constitutionale în Monitorul Oficial al României, Partea I.? mă face să inteleg că nu voi fi despagubit pentru pierderile suferite din cauza unui functionar al statului.
Fiind vorba de interpretarea legii la nivel naţional, consider că acest mod unitar a fost urmare a unui ordin intern. În consecinţă doresc sa se faca public acel ordin si cine l-a semnat. Fiind vorba de o frauda grava consider ca aceasta informatie este de interes public.

Vă multumesc pentru solicitudine,

Semnatura petentului
.................................................

Numele ....................
Prenumele................
Adresa........................
Număr dosar de pensie.................
Ultima modificare: Vineri, 20 Aprilie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Angel Mariana , utilizator 07:40, 22 Aprilie 2012
Doamna, intai va rog sa imi permiteti sa va spun ca mi-ati facut seara mai frumoasa si sa va asigur de tot respectul meu. Oameni dispusi sa ii dea in judecata pe cei care semneaza acte administrative interne cu real si mare impact sunt foarte rari in Romania.

Ceea ce solicitati sa vi se comunice este un act adminstrativ si, daca va va fi comunicat, il puteti ataca in contencios administrativ si puteti solicita daune potrivit Legii nr. 554/2004 a contenciosului administrativ. Indiscutabil, actul intra in sfera informatiilor de interes public.

Imi permit sa va sugerez cateva modificari. In loc de:
Doresc să primesc o copie a ordinului (...)

scrieti ''Doresc sa primesc o copie a actului administrativ...". Actul pe care il solicitati nu este ordin, si riscati sa vi se raspunda ca nu au primit un asemenea ordin. Insa, daca scrieti "act administrativ", acoperiti toata plaja de acte interne.
ca nefiind conform cu legea.

"ca nefiind constitutional"
Conform comunicatului de presa din data de 14 martie a.c., Curtea Constituţională a constatat ca (...)

"Prin Deciziile nr. 223/2012 si nr. 224/2012, publicate in Monitorul Oficial nr. 256/18.04.2012, Curtea Constitutioanala a Romaniei a constatat ca..."
Fiind vorba de interpretarea legii la nivel naţional, consider că acest mod unitar a fost urmare a unui ordin intern.

" ...consider ca acest mod unitar de interpretare a fost stabilit printr-un act administrativ emis de o autoritate ierarhic superioara institutiei dvs."
În consecinţă doresc sa se faca public acel ordin si cine l-a semnat.

"In consecinta, doresc sa imi comunicati acest act administrativ la adresa..., intrucat este o informatie de interes public si nu o informatie exceptata de la liberul acces al cetatenilor."
Fiind vorba de o frauda grava consider ca aceasta informatie este de interes public.

Va propun sa nu scrieti aceasta fraza. Succes si sa ne tineti si pe noi la curent. :bow: :)
Ultima modificare: Vineri, 20 Aprilie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Buna dimineata!
Stimata Angel Mariana,va felicit pentru initiativa domniei voastre! :vishenka:
Asa cum spune mai sus doamana Gabriela Pintea sunteti o nestemata rara. Ar trebui sa fie mai multi oameni ca dumneavoastra!
Va urez succes si poate ne tineti la curent cu demersul dumneavoastra!
Cu stima Luminita Leuca
Multumesc pentru cuvintele frumoase. Am încercat prin acest demers sa dau o idee si altora. Poate reusim sa ne facem dreptate in Tara lui Papura Voda. Acelasi mesaj de multumire si doamnei Luminita Leuca
Doamna Anghel Mariana va multumesc pentru idee.
Voi actiona in consecinta.Sa speram ca vom afla cine a semnat un asemenea act administrativ, chiar daca " pisica" in acest moment este plimbata de la un minister la altul.( vezi conferinta de presa de la ministerul muncii din aceasta dimineata)
CERERE
Catre
CASA JUDETEANA DE PENSII ............

Prin prezenta formulez o cerere conform Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public.
Doresc să primesc o copie a actului administrativ prin care a fost interpretat articolul art.259 alin.(2) din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii si incepand cu ianuarie 2011 mi s-a oprit cota de 5,5% din intrega pensie, lucru ce s-a dovedit, în baza Deciziilor nr.223 şi 224, ale Curţii Costitutionale, pronuntate în data de 13 martie 2012, ca nefiind constitutional.
Prin Deciziile nr. 223/2012 şi nr. 224/2012, publicate în Monitorul Oficial nr. 256/18.04.2012, Curtea Constitutioanala a Romaniei a constatat că “ dispozitiile art 259 alin(2) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sanatatii sunt constitutionale in masura in care se interpreteaza in sensul ca procentul de 5,5 se aplica numai asupra veniturilor din pensii care depasesc 740 de lei.”
Decizia nr.223/13 martie 2012, prin care Curtea Constituţionala a constatat ca ”deciziile sale produc efecte numai pentru viitor iar cele stabilite prin prezenta decizie urmeaza a se aplica de catre Casa Naţionala de Pensii Publice, prin casele judeţene de pensii, si casele sectoriale de pensii, de la data publicarii deciziei Curţii Constitutionale în Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.” , ma face să inteleg ca nu voi fi despagubit pentru pierderile mele.
Fiind vorba de interpretarea legii la nivel national, consider ca acest mod unitar de interpretare a fost stabilit printr-un act administrativ emis de o autoritate ierarhic superioara institutiei dvs.
În consecinta, doresc sa imi comunicati acest act administrativ la adresa de mai jos, intrucat este o informatie de interes public si nu o informatie exceptata de la liberul acces al cetatenilor.

Va multumesc pentru solicitudine,

Semnatura petentului
................................................. Data........................

Numele …………….
Prenumele………….
Adresa……………………………………….
Număr dosar de pensie………………………


Cererea asa cum am fost sfatuit s-o modific

Alte discuții în legătură

Decizii ale curtii constitutionale NOSTRAVRAMUS NOSTRAVRAMUS Au fost publicate, sau nu au fost publicate in Monitorul Oficial al Romaniei partea I, deciziile Curtii Constitutionale nr.223 si nr.224 pronuntate in data de ... (vezi toată discuția)
Calcul contributie sanatate din pensii dariad dariad Prin deciziile 223 si 224 pronuntate in 13 martie 2012, Curtea Constitutionala a constatat că \"dispoziţiile art.259 alin.(2) din Legea nr.95/2006 privind ... (vezi toată discuția)