avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce este de facut ????????????
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce este de facut ????????????

E o poveste un pic mai lunga si trebuie sa o iau de la inceput.
Casa socrilor mei este impartita in doua 1/2 apartine lor si 1/2 bunicii.Bunica a decis sa vanda un teren pe o suprafata de 5000 mp ce era pe numele ei, unei rude cu suma de 2500 lei. Intre timp o nepoata a decis ca pleaca definitiv in Spania si pentru a detine ceva in tara s-a decis sa cumpere de la ruda respectiva terenul in cauza. A si achitat si a venit sa o caute pe batrana ca sa mearga la notariat pentru a intocmi contractul de vanzare cumparare. Mentionez ca , cu cealalta ruda nu a facut nici un fel de act.Aici a intervenit o problema si anume si-au dat seama ca terenul in cauza este inscris in titlul de proprietate pe o suprafata de 3700 de mp. Nepoata nu a zis nimic batranei ( ACAESTA FIIND UNGUROAICA NU A INTELES UN CUVANT DIN CE AU VORBIT LA NOTARIAT ) doar a platit la notar,si a puso pe batrana sa semneze.Acest lucru s-a intimplat in data de 11 septembrie 2008. Peste trei zile nepoata a plecat in Spania si de atunci nu se poate lua legatura cu ea decat daca ea cauta familia. Acum urmeaza problema. Acum doua zile mama nepoatei in cauza, sora socrului meu i-a aratat contractul de vanzare cumparare prin care dupa inscris reiese ca batrana a vandut nepoatei sale terenul pe o suprafata de 3700 mp PLUS 1/2 DIN CASA PROPRIETATEA BATRANEI PLUS UN TEREN AFERENT DE 1500 MP, PLUS TOATE ANEXELE (fiind vorba de casa de la tara sunt multe anexe) totul la pretul de 2000 lei ,socrul meu ramanand cu partea lui. Cand bunica a fost intrebata de ce a vandut jumatate de casa era sa moara. De atunci plange in continu si se jura ca ea nu a stiut nimic, nu a fost vorba de casa ci doar de terenul arabil din extravilan, ea nu a inteles un cuvant din ce au vorbit la notariat si cand a semnat, a semnat doar pentru teren.Nu stim de intentiile nepoatei pentru ca nu putem lua legatura cu dansa. Terenul inca nu a fost intabulat pe numele nepoatei, exista doar contractul de vanzare cumparare. Mentionez ca bunica este lucida si sanatoasa deci nu am putea spune ca varsta e de vina. Ce e de facut pentru ca, casa sa revina bunicii ? Doar nu este logic sa vinzi jumatate de casa plus teren la pretul de 2000 lei !!!!!! Eu presupun ca si-a batut joc de batrana.

Alte discuții în legătură

Act de intretinere maria26 maria26 Buna seara! Bunica sotului meu are 91 de ani si este bolnava, nu mai este prea lucida si vrea sa ne lase averea ei mie si sotului (nepotul ei). Soacra are ... (vezi toată discuția)
Anulare cvc gigel2014 gigel2014 buna ziua am si eu o problema am cumparat o casa cu suprafata de 1000 mp din astia o mie detin numai 640mp .acu pe larg va spun istoricul .DECI batrana are ... (vezi toată discuția)
Contract de promisiune bilaterala nico11 nico11 Buna ziua! Bunica mea a incheiat un contract de promisiune bilaterala anul trecut in vara. Obiectul acestui contract il constituie casa construita pe un teren ... (vezi toată discuția)